U petak se usvaja plan novog mosta u Novom Sadu - Spajanje Telepa i Limana sa Kamenicom


Sa novosadske strane je neizgrađen prostorni potez istočnog oboda Telepa i Depresije na zapadnom obodu Limana IV, ali i deo kompleksa Vojske Srbije

Predlog plana generalne regulacije novog mosta u produžetku Bulevara Evrope biće ovog petka pred odbornicima Skupštine grada, prenosi 021.rs.

Planom je obuhvaćeno više od 21 hektara površine, mahom neizgrađenog prostora, osim u delu Ulice Sime Matavulja i zapadnog dela, gde je kasarna Vojske Srbije.

Objekti u Sime Matavulja su u vrlo lošem stanju, a slično je i na prostoru kasarne. 

Kad je reč o samom Bulevaru Evrope, on je do sada izgrađen do dvotračne kružne raskrsnice, u koju se ulivaju Bulevar patrijarha Pavla, Ulica Ćirila i Metodija i produžetak Bulevara cara Lazara. 

Od ove raskrsnice do obale Dunava, sa novosadske strane je neizgrađen prostorni potez istočnog oboda Telepa i Depresije na zapadnom obodu Limana IV, ali i deo kompleksa Vojske Srbije.

Predložena saobraćajnica treba da bude primarna gradska saobraćajnica (gradska magistrala) namenjena kretanju automobila, javnom gradskom prevozu, teretnom saobraćaju, pešacima i biciklistima, te da omogući prelaz sve planirane infrastrukture preko Dunava, uz uslov da se obezbedi slobodan profil plovnog puta. 

 Ovaj most povezaće primarnu uličnu mrežu Novog Sada sa Sremskom Kamenicom i mora da ima najmanje dve saobraćajne trake po smeru za drumska vozila, minimalno dve dvosmerne biciklističke staze i minimalno dva trotoara za dvosmerno kretanje pešaka.

Pročitajte više: izvor: 021.rs, foto: ilustracija

15.06.2021.


⠀⠀

Najmoderniji sportski kompleks - uskoro u NS: Ovako će izgledati novi stadion i gradska dvorana na Jugovićevu (VIDEO)

U Novom Sadu otvorena najveća JYSK radnja - prva XL prodavnica u Srbiji