Šta predviđa izgradnja četvrtog mosta: Novosađani biraju ime, preko rukavca bez stubova, kružne raskrsnice, marina...


Nove kružne raskrsnice predviđene na trasi produžetka Bulevara Evrope i ulica koje ga seku: Heroja Pinkija, 1.300 kaplara i ulice Ribarsko ostrvo

Novosadski odbornici su na poslednjoj sednici grada usvojili plan za izgradnju novog četvrtog mosta, u okviru kog se planiraju kružne raskrsnice, marina, biciklističke i pešačke staze. 

Većina odbornika u Skupštini grada složni su u tome da je novi most i te kako potreban Novosađanima, dok su u DŠ-u bili uzdržani. 

Plan novog mosta predviđa povezivanje sremske strane sa gradom, ali i rasterećenje saobraćaja, što bi u mnogome trebalo da pomogne svima koji žive preko Dunava. 

Kako je u planu za izgradnju mosta koji je u petak bio pred odbornicima pojašnjeno cilj izrade i donošenja ovog dokumenta je detaljna urbanističko-arhitektonska razrada svih objekata koji će biti definisani generalnim projektom: mosta, pristupnih saobraćajnica, biciklističkog i pešačkog povezivanja sa okruženjem kao i rešavanje saobraćajne povezanosti Sremske Kamenice, Telepa, Limana kao i područja Kameničke ade i Ribarskog ostrva sa planiranim mostom preko Dunava.

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić je u petak pred Skupštinu grada kazao da ideja o tom mostu i trasi saobraćajnog pravca koji sada nazivamo Bulevar Evrope datira još iz 1951. godine. 

- Opravdanost njegove izgradnje najbolje pokazuju statistički podaci od prošle godine koji govore o tome da Novi Sad raste, da ima više od 400.000 stanovnika i 120.000 registrovanih vozila i da ovakav rast zahteva četvrti most koji će omogućiti rasterećenje najopterećenijeg putnog pravca u gradu, od Mosta Slobode, do Želelezničke stanice, duž Bulevara oslobođenja – kazao je tada Đurić, prenosi Dnevnik.

U planu koji je u petak bio pred odbornicima stoji da su nove kružne raskrsnice predviđene na trasi produžetka Bulevara Evrope i ulica koje ga seku: Heroja Pinkija, 1.300 kaplara i ulice Ribarsko ostrvo. 

Kružni tok u Sremskoj Kamenici predstavljaće direktnu vezu mosta na desnoj obali Dunava.

Predstavnici kineske kompnije CRBC nedavno su predstavili više idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavu Momiroviću, na sastanku je između ostalih prisustvovao i v.d. dirketor „Koridora Srbije” Aleksandar Antić. Vučević je tada rekao da su sa kineskim parterima razgovarali o nekoliko mogućih tehničkih i vizuelnih rešenja novog mosta kojem će ime izabrati Novosađani. 

Most prelazi i preko rukavca Dunava (leva obala) koji vodi u planiranu međunarodnu marinu. 

Most može da premosti ovaj rukavac bez stubova, ili sa minimalnim rastojanjem između stubova od 40m što je i minimalna širina plovnog puta planirane međunarodne marine – istaknuto je u planu, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, foto: Free-Photos, Pixabay, ilustracija


⠀⠀

Najmoderniji sportski kompleks - uskoro u NS: Ovako će izgledati novi stadion i gradska dvorana na Jugovićevu (VIDEO)

U Novom Sadu otvorena najveća JYSK radnja - prva XL prodavnica u Srbiji