Ovo je mapa Fruškogorskog koridora - 4 deonice: Mostom preko Dunava do Petrovaradina, preko Mišeluka do tunela...


Izgradnja Fruškogorskog koridora, koja je simbolično počela 1. maja

Pogledajte kuda će tačno prolaziti Fruškogorski koridor, gde će biti naplatna rampa za tunel i na koje petlje će se nadovezati ova saobraćajnica, prenosi portal Gradnja.rs.

Izgradnja Fruškogorskog koridora, koja je simbolično počela 1. maja, trebalo bi da rastereti saobraćaj u gradskom jezgru Novog Sada, spoji industrijske zone i bolje poveže Srem i Mačvu sa Banatom.

U perspektivi, ovaj putni pravac treba da omogući povezivanje Koridora 10 i Koridora 4 i stvaranje najkraće veze između Bosne i Rumunije. Fruškogorski koridor je deo putnog pravca Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica-granica sa BiH, prenosi Gradnja.rs.


Četiri deonice

Trasa Fruškogorskog koridora podeljena je na četiri deonice, ukupne dužine 47,7 km.

Deonica 1: Petlja „Autoput E-75“– Paragovo sa planiranom trasom državnog puta 2A reda br.100 od Žeželjevog mosta do petlje Autoput E-75
Deonica 2: Paragovo – početak obilaznice Rume sa kružnom raskrsnicom za priključenje lokalnog puta za Vrdnik
Deonica 3: Petlja „Kać“ – Petrovaradin („Autoput E-75“ )
Deonica 4: Obilaznica oko Rume.

Fruškogorski koridor kreće Deonicom 3 od 6,9 kilometara priključenjem budućeg autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad preko Petlje Kać do denivelisane Petlje Novi Sad – Jug na Autoputu E-75 (Beograd-Subotica).

Trasa dalje nastavlja do Dunava gde će preći reku preko mosta dugačkog 1.765 metra i ući u Petrovradin kod Crkve Marije Snežne. Od Petlje Petrovaradin Istok kreće Deonica 1 dužine 11,3 kilometara koja nastavlja do Petlje Petrovaradin Centar gde se ukršta sa Karlovačkim putem, odnosno saobraćajnicom Beograd-Subotica.

Pročitajte ceo tekst, detaljna mapa: izvor: gradnja.rsNajveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."