Od Novkabela prave zeleni poslovni centar: Početak razvoja nekadašnje industrijske zone - u moderno sedište kompanija


Industrijska zona nekadašnjeg giganta ponovo će dobiti status centra razvoja novih tehnologija

Razvojni centar kompanije “Šnajder elektrik” (“Schneider Electric”) u Novom Sadu sledeće godine će biti na novoj adresi. 

Kako je u saopštenju te komanije navedeno, hala nekadašnjeg “Novkabela” biće rekonstruisana i pretvorena u moderan poslovni centar, koji će ispunjavati najviše ekološke i energetske zahteve i imaće status „CO2 neutralne zgrade”. 

Kroz taj projekat, industrijska zona nekadašnjeg giganta ponovo će dobiti status centra razvoja novih tehnologija. 

Iz “Šnajdera” najavljuju da, osim što će zadovoljiti potrebe zaposlenih, objekat će, nakon renoviranja, biti jednan od najsavremenije opremljenih u našoj zemlji, s najmodernijim tehničkim sistemima i komponentama iz proizvodnog programa te kompanije za upravljanje zgradama. 

“Šnajder elektrik” u Srbiji trenutno ima više od hiljadu zaposlenih, a novi prostor Razvojnog centra omogućiće dalji rast kompanije i zapošljavanje novih eksperata, što, pak, predstavlja početak razvoja nekadašnje industrijske zone u moderno sedište kompanija koje se bave energetskim i IT inženjeringom. 

- Polazeći od rezultata svetskih istraživanja da su zaposleni u „zelenim zgradama“ zadovoljniji i produktivniji, a kvalitetno, komforno i ekološko okruženje postaje najpoželjnije mesto za rad, Razvojni centar “Šnajder elektrika” nastavlja da ulaže u kvalitet uslova rada i života zaposlenih, kao i u odgovorno poslovanje, za dobrobit zajednice - objasnio je direktor tog Centra Dragoljub Damljanović. 

- Rekonstrukcija nekadašnje industrijske hale zato neće biti samo formalno-tehnička prenamena prostora površine 14.000 metara kvadratnih. 

Cilj je da se u vrednosti moderne kompanije osmišljeno utopi specifična atmosfera i istorijsko-ekonomski identitet tog simbola Novog Sada. 

Primenom tehnoloških rešenja i inovacija, poput najsavremenijih sistema za nadzor i upravljanje objektima, nova zgrada će biti “CO2 neutralna” Damljanović kaže da će “Šnajder”, kao društveno odgovorna i moderna kompanija, ispuniti najviše ekološke zahteve, te koristiti obnovljive izvore energije bez emisije ugljendioksida – glavnog krivca za globalno zagrevanje. 

Novi poslovni prostor biće zasnovan na principu “activity based njorkspace”, modelu otvorenog tipa, koji omogućava najbolje uslove za rad, zdravije i opuštenije okruženje, što, po direktorovim rečima, potvrđuje planove kompanije da učvrsti poslovanje u Srbiji i nastavi da širi svoj tim u narednim godinama.

 Hala će, kako je u saopštenju navedeno, rekonstrukcijom postati visokotehnološki objekat opremljen najsavremenijim sistemima i opremom iz proizvodnog programa kompanije “Šnajder Elektrik”.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."