"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."


Taj most je definisan urbanističkim planovima od pre 70 godina i u tom smislu je stariji je od Mosta slobode

- Ovo su sjajne vesti za Novi Sad! - kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i čestitao odbornicima Skupštine Grada nakon što su usvojili plan generalne regulacije novog, četvrtog mosta koji je planiran u produžetku Bulevara Evrope. 

- Demokratsko je pravo svakog da iskaže svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, jer je to korisno. Siguran sam u značaj ovog projekta i koliko je on bitan za dalji razvoj Novog Sada – ocenio je Vučević. 

Vučević je podsetio da je taj most definisan urbanističkim planovima od pre 70 godina i u tom smislu je stariji je od Mosta slobode. 

- Nije građen pre Mosta slobode jer nije postojao Bulevar Evrope i Patrijarha Pavla, i zato što je on neodvojivi deo takozvane zapadne obilaznice oko Novog Sada. Tamo gde je danas Buleva Evrope nekada je bila pruga zbog čega most nije mogao biti izgrađen, pa je prvo moralo da se obezbedi infrastruktura. 

Ovo pričam da neko ne bi rekao “da je taj most valjao pravili bi njega, a ne Most slobode”. Koliko će značiti za grad pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu... na čitavom zapadnom delu Novog Sada. 

Građani će se lakše kretati, privređivati i živeće bolje i kvalitetnije, a saobraćaj će biti bezbedniji. Kada je reč o ekološkim pitanjima Vučević se zapitao “šta je sa zaštitom životne sredine kada se formiraju dugačke kolone vozila na Mostu slobode ili u Ulici narodnog fronta koja ispuštaju zagađujuće gasove”. Vučević je zaključio da u Novom Sadu mostovi imaju mnogo veću simboliku, te da on ne može ništa ako se nekom sviđa ili ne što će ih graditi kompanija CRBC iz Kine, već da je najznačajnije da je sav novac dobijen iz republičkog budžeta, i za most i prečistač i kovid bolnicu.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Pok Rie, Pexels


⠀⠀

Najmoderniji sportski kompleks - uskoro u NS: Ovako će izgledati novi stadion i gradska dvorana na Jugovićevu (VIDEO)

U Novom Sadu otvorena najveća JYSK radnja - prva XL prodavnica u Srbiji