Gradnja brze pruge: Najbolje tehnologije koje postoje kako u Evropi tako i u svetu - krajem decembra stižu dabl deker vozovi


Deonica pruge između Stare Pazove i Novog Sada treba da bude završena do decembra, kako je i planirano, a testiranje do februara iduće godine

Na predlog ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Narodne skupštine Republike Srbije održana je juče u kampu kompanije RŽD „Internešnel” u Čortanovcima, u kojima se grade najveći železnički infrastrukturni objekti na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, koji predstavljaju i najveće građevinske poduhvate u istočnoj Evropi. 

Kako je rekla predsednica Odbora Katarina Rakić, na jučerašnjoj sednici, 13. po redu, a prvoj izvan sedišta, razmatran je i usvojen izveštaj o radu Ministarstva građevinarstva u prethodna dva tromesečja. 

Ona je istakla da je Ministarstvo postiglo izuzetne rezultate u prethodnom periodu, navodeći da su mnogi poslovi morali da počnu od nule, a jedan od njih je rekonstrukcija železnice. 

- Lako je kada dođete u punu kuću da budete dobar domaćin, ali kada se nešto decenijama uništava, i u šta se ne ulaže, veoma je teško doći čak i do nule. U ovom trenutku se projektuje i izvode radovi na 1.090 km auto-puteva u Srbiji što je velika cifra i za mnogo rezavijenije države od Srbije – rekla je Rakićeva i dodala da je impresivno ono što su članovi Odbora mogli juče videti nakon sednice na gradilištu brze pruge u Čortanovcima, čak i za zemlje koje prednjače u odnosu na Srbiju, prenosi Dnevnik.

Na gradilištu brze pruge u Čortanovcima juče je bio i generalni direktor kompanije RŽD “Internešnel” Sergej Aleksejevič Stoljarov. 

Ova kompanija zadužena je za gradnju brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, duge 40, 4 kilometara. On je rekao da kompanija čini sve da ispuni one zadatke koje je pred nju postavilo rukovodstvo zemlje i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Srbijom. 

Naglasio je da sve što RŽD radi, radi u skladu sa rokovima, čak ide i ispred. 

- Primenjujemo najbolje tehnologije koje postoje kako u Evropi tako i u svetu. 

Ministarstvo građevinarstva, kao i parlament, pomažu nam da rešimo sve probleme koji nastaju tokom izgradnje. 

Obećavamo da ćemo završiti sve obaveze do kraja godine i nastaviti da razvijamo saobrćajnu infrastrukturu širom zemlje – rekao je Stoljarov. 

Po njegovim rečima, deonica pruge između Stare Pazove i Novog Sada treba da bude završena do decembra, kako je i planirano, a testiranje do februara iduće godine. 

U februaru je u planu i da pruga bude puštena u saobraćaj. 

Kako je rekao, krajem decembra biće isporučene sve tri Štadlerove dabl-deker kompozicije vozova. 

Trasa brze pruge od Beograda do Stare Pazove će biti gotova krajem septembra i tada će početi njeno testiranje, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: infrazs.rs


⠀⠀

Najmoderniji sportski kompleks - uskoro u NS: Ovako će izgledati novi stadion i gradska dvorana na Jugovićevu (VIDEO)

U Novom Sadu otvorena najveća JYSK radnja - prva XL prodavnica u Srbiji