27 miliona dinara za besplatne udžbenike za sve đake prvake u Novom Sadu - izgradnja tri nova obdaništa


Gradonačenik Novog Sada u emisiji Grad i mi na RTV rekao je da je Grad izdvojio 12 miliona dinara za najbolje đake svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada.

"Pripremili smo 27 miliona dinara za besplatne udžbenike za sve đake prvake da 1. septembra njihovi roditelji ne moraju da kupe ni jedan udžbenik koji je potreban za nastavu. 

Ostaju od 1. septembra subvencije za privatne vrtiće u iznosu od 8 do 10 hiljada dinara za ceo boravak – trudićemo se da nam bude snažna gradska ekonomija da mi to možemo da finansiramo. Da bi nam bila snažna ekonomija grad mora da se razvija, da imamo nove investicije, da se gradi, da imamo nove fabrike, da imamo bolju infrastrukturu, da bude atraktivniji, da naši privrednici budu zadovoljniji, da se plaćaju porezi, doprinosi i komunalije, jer mi iz toga finansiramo obdaništa i državne i privatne", dodao je on.

On je kazao da imamo rekordan broj dece na subvencijama u privatnim vrtićima.

"Ako se ne varam 3.200 mališana dobija subvencije, odnosno njihovi roditelji, i za to je Grad izdvojio 300 miliona dinara. Proširili smo kapacitete za predškolski uzrast za gotovo 1.000 dece u odnosu na prošlu godinu. Završavamo novo obdanište na Klisi, ali proširujemo obdaništa i na nekoliko lokacija, od toga najveće je u Kaću. Ove godine kreće izgradnja tri potpuno nova obdaništa na Adicama, Veterniku i Sajlovu. Nije lako da potpuno bude ukinuta lista čekanja za vrtiće. Vrtići "Radosnog detinjstva" ostaju potpuno besplatni", saopštio je gradonačelnik.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo


⠀⠀

Najmoderniji sportski kompleks - uskoro u NS: Ovako će izgledati novi stadion i gradska dvorana na Jugovićevu (VIDEO)

U Novom Sadu otvorena najveća JYSK radnja - prva XL prodavnica u Srbiji