Novi Sad gradilište, kvadrat od 1.200 do 2.000 - Vikendice na Fruškoj gori i 80.000 evra


Sve je više zainteresovanih da kupe vikendice ili placeve na Fruškoj gori

Da je izgradnja u Novom Sadu u poslednje vreme uzela maha vidljivo je u praktično svim delovima grada. 

Na mnogo lokacija niču nove zgrade ili se obavljaju pripreme da izgradnja počne, te bi se slobodno moglo reći da ponuda prati potražnju. 

Cene kvadratnog metra stanova u novogradnji zavisi od mnogo faktora, a kvadrat se može kupiti i za oko 2.000 evra na ekskluzivnim lokacijama, ali i za oko 1.200 evra na periferiji grada. 

Oni koji žele da prođu povoljnije, na kupovinu se odlučuju dok su stanovi još u izgradnji jer je tada kvadratni metar jeftiniji. Dakle, ima i ponude i potražnje, ali, kako kažu oni koji se bave prodajom nekretnina, od početka godine do sada na tržištu nema velikih oscilacija. 

Ipak, u jednom segmentu zabeležen je veliki rast potražnje - sve je više zainteresovanih da kupe vikendice ili placeve na Fruškoj gori. 

Po rečima izvršnog direktora novosadske agencije „Solis nekretnine„ Dragana Rabatića, tržište nekretnina u Novom Sadu je stabilno, a cene se tokom ove godine nisu znatno promenile. On ukazuje da je veća potražnja za vikendicama i placevima van grada i da je na to uticala pandemija koronavirusa, posebno iskustvo iz prošle godine, kada su na snazi bile oštre epidemiološke mere, prenosi Dnevnik.

- Potražnja za vikednicama i placevima, pre svega na Fruškoj gori, u odnosu na ranije je veća, a cene zavise od mnogo faktora i dostižu i iznose i od oko 80.000 evra - kaže Rabatić. 

- Međutim, treba reći da su potražnja i realizacija nešto sasvim drugo, odnosno više je zainteresovanih da kupe nego što se kupovina realizuje. Razlog je sasvim jednostavan, to su kvadrati koji nisu preko potrebni, kao što je, recimo, situacija prilikom kupovine stanova, pa zainteresovani više biraju i gledaju nego što kupuju, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Andrea Piacquadio, Pexels


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."