Kako će teći isplata novčane pomoći - prvo penzioneri, pa ostali...


Ovog meseca isplate novčane pomoći građanima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da će ovog meseca početi isplate novčane pomoći građanima, navodeći da će prvi pomoć dobiti 6. maja penzioneri, a kasnije tokom meseca i ostali građani.

Kako je precizirao, 6. maja biće isplaćeno 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, a dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Potom će 10. maja biti isplaćeno 50 odsto minimalca preduzetnicima - malim, srednjim i velikim preduzećima, prenosi RTS.

Vučić je istakao da će 12. maja početi isplata po 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili.

"Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji koji su se prijavili i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah potom krećemo s drugom tranšom od 600 evra za naše autoprevoznike", najavio je Vučić.

On je ponovo pozvao građane da se vakcinišu.

"Istovremeno, hoću da vas pozovem još jednom da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa pandemijom, da je pobedimo, i onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate", rekao je Vučić.

izvor: agencije, foto: Mabel Amber, Pixabay

 

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...