Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)


Izgradnja novog, četvrtog mosta u Novom Sadu sa obilaznicom, mogla bi da krene već krajem godine. 

To je najavio gradonačelnik Miloš Vučević, nakon sastanka sa resornim ministrom Tomislavom Momirovićem, direktorom „Koridora“ Aleksandrom Antićem i kineskim partnerima.

Novi Sad je za korak bliži novom, četvrtom mostu. 

Na sastanku u Gradskoj kući, predstavljeno je nekoliko tehničkih i vizuelnih rešnja budućeg mosta sa obilaznicom, a izgradnja bi mogla da počne i ranije nego što je predviđeno.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada: „Čeka nas ozbiljan posao i oko eksproprijacije i sa bačke i sa sremske strane, verujem da ćemo ovo biti sposobni da radimo u najkraćim mogućim rokovima, poštujući sva pravila i da ćemo dobiti ono što smo kineskim partnerima jasno naglasili da želimo da ovaj most koji će se graditi bude nešto što će biti na razglednicama iz Novog Sada".

Razgovarali smo o nekoliko mogućih tehničkih i vizuelnih rešenja za četvrti most, kojem će Novosađani dati ime. 

Mi smo uzeli još jedan kratak period da sa stručnjacima sa Fakulteta tehničkih nauka damo naše mišljenje oko arhitektonskog rešenja, a tada bismo užurbanom dinamikom nastavili sve pripremne radnje kako bi izgradnja počela, možda već i do kraja godine, rekao je Vučević.

Ja sam veoma zahvalan kineskim saradnicima, kao i na podršci Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je Vučević.

Ministar Momirović se takođe zahvalio kineskim partnerima i rekao da Vlada Srbije očekuje suvremen most.

Most koji gradimo biće najlepši most u Novom Sadu. 

Ovo je samo jedan od sastanaka koji smo održali u vezi sa mostom. 

Podsetiću da mnogo toga gradimo u Novom Sadu, kao što je i most koji će biti deo Fruškogorskog koridora, skoro smo podelili i 500 ključeva od stanova za bezbednjake. 

Mislim da neko ko sada dođe u Novi Sad posle 10 godina ima šta da vidi, a tek će se za nekoliko godina videti, rekao je Momirović.

Izgradnja obilaznice oko Novog Sada, sa mostom preko Dunava, značajno je jer će rasteretiti saobraćaj u gradu, ali je bitna i za ceo region, jer se ona nadovezuje na Fruškogorski koridor čija izgradnja uskoro počinje.

izvor: agencije

Najveći će svakako biti most na Dunavu kod Crkve Marije Snežne u Petrovaradinu, koji će biti dug oko 1,7 kilometar

Posted by Novi Sad Info on Субота, 01. мај 2021.

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."