Isplativiji od maline, liči na korov, donosi mnogo zarade - Proizvodnja i prodaja rena na stranom tržištu donosi dosta novca


To se pokazalo kao bolji posao od voćarstva, maline i kajsije

Proizvodnja i prodaja rena na stranom tržištu donosi dosta novca. 

Mnogi su se opredelili za gotov proizvod, ali pakovanje u teglice je najteži deo posla, kaže za Mondo MIlan Adžić iz Novog Bečeja.

Prilika za dobru zaradu ako se odlučite za uzgajanje biljaka jeste ren - tvrde oni koji su se usudili da pokrenu proizvodnju i prodaju. 

Od same biljke, koja inače izgledom podseća na običan korov, može da se zaradi za pristojan život, ali zapravo prava prilika za zaradu jeste u gotovim proizvodima od rena. 

"Jedno od isplativijih ulaganja je ren i od jednog hektara dobije se 5.000 kilograma korena. 

Kada se preradi i prepakuje u teglice, ren na inostranom tržištu dostiže cenu i do dva evra za sto grama, što čini da se sva proizvodnja i radna snaga ispati. 

To se pokazalo kao bolji posao od voćarstva, maline i kajsije, koje su postale neizvesne što se tiče roda i zarade", kaže za Mondo Milovan, proizvođač rena iz Novog Bečeja. 

"Hteo sam da uzgajam nešto čega nema mnogo na tržištu, čega je zapravo manjak. Išao sam po pijacama i prodavnicama da vidim šta se najviše koristi u ishrani, a da ga ima malo, posebno u domaćoj formi. Nakon što sam pričao i sa nekim poljoprivrednicima, video sam da je ren najbolji izbor. Prvo sam zasadio 10 ari, pa nakon toga 35 ari i imao sam prinos od oko 2.000 kilograma. Sada već imam jedan hektar", kaže MIlovan, koji kaže da nije pogrešio sa izborom i da sada ima i registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: NSinfo


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."