Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu


Na Širinama iznad Tekija u Petrovaradinu planirani su pešačko-biciklistički tunel i tunel za motorni saobraćaj

Fruškogorski koridor imaće četiri trake širine od 3,5 metra, koje su predviđene za brzine od 60 do 100 kilometara na sat. 

Bušenje prvog šipa: Počela izgradnja Fruškogorskog koridora - most od 1.765 m ka Kovilju, najduži tunel 3,5 km

Planirano je ukupno 14 denivelisanih raskrsnica na sve četiri deonice, na Širinama iznad Tekija u Petrovaradinu planirani su pešačko-biciklistički tunel i tunel za motorni saobraćaj, oba od oko 350 metara dužine, kao i dvocevni tunel “Iriški venac” od 3,5 kilometra. 

Na trasi će se nalaziti 46 mostova i 10 nadvožnjaka. Najveći će svakako biti most na Dunavu kod Crkve Marije Snežne u Petrovaradinu, koji će biti dug oko 1,7 kilometar. 

Planirano je ukupno 14 denivelisanih raskrsnica na sve četiri deonice, na Širinama iznad Tekija u Petrovaradinu planirani su pešačko-biciklistički tunel i tunel za motorni saobraćaj, oba od oko 350 metara dužine 

Ova saobraćajnica, kako navode iz „Koridora Srbije” trebalo bi da rastereti urbana područja od saobraćaja, Irig i Frušku goru od teških teretnih kamiona, dok bi ujedno spojio i pomeutu saobraćajnicu Loznica -Šabac - Ruma, preko Novog Sada sa budućim autoputem Novi Sad - Zrenjanin - Beograd. 

Takođe, kako je najavljena izgradnja mosta preko Dunava kod Ribarskog ostrva u Novom Sadu, koji bi spojio Bulevar Evrope sa Sremskom Kamenicom i obilaznicom oko nje, saobraćaj će biti dodatno izmešeten van gusto naseljenih gradskih područja, pošto će Kamenička obilaznica imati izlaz na buduću brzu saobraćajnicu.

izvor: agencije, foto: Putevi Srbije


Bušenje prvog šipa: Počela izgradnja Fruškogorskog koridora - most od 1.765 m ka Kovilju, najduži tunel 3,5 km
Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."