Brza pruga šalje u istoriju staru - Nova železnička stanica u Sremskim Karlovcima u decembru, jedna od lepših


Nova železnička stanica u Sremskim Karlovcima biće jedna od lepših na srpskim prugama

Na početku godine u kojoj se gradnja brze pruge od Stare Pazove, odnosno od Beograda do Novog Sada privodi kraju, u Sremskim Karlovcima kako je i planirano, majstori su prionuli gradnji železničke stanice koja će zameniti staru iz sredine 19. veka. 

Stotinak metara dalje od dosadašnje, koja je do februara 2019. godine bila u funkciji, sve dok nije zbog gradnje nove dvokolosečne pruge obustavljen saobraćaj između Stare Pazove do Novog Sada, vide se obrisi buduće stanice. 

- Nova železnička stanica biće prizemna i zauzimaće površinu od 284 metara kvadratnih – objašnjava Nenad Stanisavljević zadužen u „Infrastrukturi železnice Srbije” za odnose sa javnošću, prenosi Dnevnik.

– U njoj će se osim delova namenjenih za rad same stanice, kao što su kancelarije za šefa i otpravnika vozova, tehničkih i pomoćnik prostorija, nalaziti i hol, čekaonica, blagajna, kao i toaleti, od kojih će jedan biti isključivo za ljude sa invaliditetom. Savremen izgled stanice upotpuniće i vetrobrani na samom staničnom platou, kao i na peronu. Za putnike će biti postavljene i klupe na peronu, iznad kojih će biti nadstrešnica, kako bi im čekanje i putovanje bilo što ugodnije.

Stanisavljević kaže da su od februara kada su radovi počeli, iskopani temelji, izlivene betonske ploče uz hidroizolaciju poda i u toku je gradnja zidova. 

Nazavisno od toga u neposrednoj blizini stanične zgrade, postavljaju se signalno - sigurnosni i telekomunikacioni uređaji. 

- Stanična zgrada biće novoizgrađenim pothodnikom povezana sa peronima – kaže Stanisavljević. 

- Na njoj će se nalaziti dva perona sa četiri koloseka, do kojih će putnici stizati kroz pothodnik. 

Pešački pothodnik treba da omogući putnicima prelaz na prvi i drugi peron, a imaće po dva izlazna stepeništa ka peronu 1 i peronu 2. 

Pothodnik je širok četiri, a dug 37 metara sa pristupnim stepeništima i najsavremenijim osvetljenjem. 

Posebna pažnja u pothodniku biće posvećena invalidima, jer će biti postavljene platforme za pristup na stepeništa koja vode na oba perona, i tako omogućeno kretanje kroz pothodnik, kao i pešačka traka za slabovide. 

Na ulazu u pothodnik sa obe strane biće sigurnosno staklo na stepeništima, a iznad njih nalaziće se lučna nadstrešnica od plastificiranog lima. 

Nova železnička stanica u Sremskim Karlovcima biće jedna od lepših na srpskim prugama, tvrde u „Infrastrukturi železnice Srbije”. 

Planirano je da radovi traju do 10. decembra, a ceo posao oko realizacije projekta nove železničke stanice izvodi ruska kompanija „RŽD Internešnel“, koja gradi celu deonici pruge za velike brzine između Stare Pazove i Novog Sada. 

Kako je Dnevnik i ranije pisao, rušenje stare železničke stanice nije predviđeno, već je u planu da se ona renovira i postane spomenik kulture.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."