Albatros prvi brod: Novi Sad dobija novi rečni putnički terminal - uloženo pola miliona evra


Vlasnici luke u Novom Sadu žele da naprave najveći centar na čitavom toku Dunava

Rekonstruisani rečni putnički terminal, koje je obnovila kompanija DP World Novi Sad, svečano će biti otvoren u nedelju 23. maja. 

Kako je saopštila kompanija DP World Novi Sad, na otvaranju će se obratiti ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu. 

Zvanice će na događaj stići brodom Albatros koji će ujedno biti i prvi brod koji će pristati na rekonstruisani putnički terminal. 

DP World sa sedištem u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima upravlja lukama i terminalima u 61 zemlji na šest kontinenata širom sveta. 

Na tržištu Srbije posluje od maja 2019. kada su postali vlasnici luke u Novom Sadu od koje žele da naprave najveći centar na čitavom toku Dunava, navodi se u saopštenju. 

DP World Novi Sad, u čijem vlasništvu je luka Novi Sad, počela je rekonstrukciju putničkog terminala u martu ove godine i u njegovu obnovu uložila gotovo pola miliona evra. Putnički terminal opremljen je sadržajima i potrebnom opremom za prihvat svih vrsta brodova.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija, arhiva


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."