Uređuje se plaža: Kupališna sezona na Štrandu počinje 1. maja - ista cena ulaznica, novi travnjak...


Kupališna sezona na Štrandu zvanično počinje 1. maja, a prema rečima pomoćnice direktora za komericjalne poslove i turizam JKP Gradsko zelenilo Jelene Budimčić, pred 110. sezonu pripremni radovi na kupalištu su u toku, a zahvaljujući dobrim vremenskim uslovima, veći deo posla je već obavljen, prenosi Dnevnik.

- Održavanje javnih zelenih površina na kupalištu Štrand podrazumevalo je orezanje suvih i bolesnih grana na stablima, na kojima je to bilo neophodno, posađeno je 10 sadnica žalosne vrbe, a podignuto je preko 2.000 kvadratnih metara novog travnjaka - kaže za Dnevnik Budimčić. 

- Urađena je i aeracija travnjaka, okopavanje i orezivanje žive ograde, ali je u pripremi i prskanje zelenih površina i drveća protiv krpelja. Jelena Budimčić naglašava da se poslovni prostori, kabine, toaleti, blagajne, tuš sistemi i fontana uveliko pripremaju za sezonu - kreče se toaleti, proveravaju se vodovodne i elektro instalacije, kao i oprema u poslovnim prostorima, blagajnama, toaletima… 

Ekipe iz Zelenila pregledaju i popraljaju sve oko tuš sistema i pijaćić fontana, čiste platoe i šetališne staze. 

Cene ulaznica se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, te će dnevna ulaznica koštati 50 dinara, dok će sezonska, bez popusta, biti 1.345, a sa popustom za đake i penzionere 1.150 dinara. Sezonska ulaznica za pravna lica iznosi 1.150 dinara, dok je iznajmljivanje sefa na dnevnom nivou 100 dinara.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."