U Spens stiže na hiljade biljaka - i vaše cveće za ceo grad, prevoz obezbeđen


Povodom obeležavanja 40 godina rada, Spens je ponovo organizovao akciju uređenja zelenila, pa je pozvao građane da doniraju bilje

Izgradnjom Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina” (Spens) Novi Sad je 1981.godine zakoračio u 21. vek i dobio novi, moderan objekat koji je u to vreme u mnogome prevazilazio očekivanja. 

Novosadski hram sporta je bio tehnički savršen, ali je ljudima trebalo malo vremena da se naviknu na neobičnu građevinu od betona, stakla i mermera, koja je pomalo, ipak bila odbojna. 

Zbog toga su iz Spensa nastojali da ga učine interesantnim i atraktivnim. 

Zanimljivo je i malo poznato da je, nakon što je otvoren, ozelenjavan biljkama koje su darivali Novosađani, ali i stanovnici drugih vojvođanskih gradova. 

Povodom obeležavanja 40 godina rada, Spens je ponovo organizovao akciju uređenja zelenila, pa je pozvao građane da doniraju bilje. 

Do sada je odziv dobar, a priključile su se i novosadske firme. 

Kupljeno je oko 1.200 sadnica i polako se sakuplja donirano cveće građana, te iz tog preduzeća računaju da će imati sigurno oko 2.000 biljaka spremnih za sadnju. Ipak, savetuju da se pre svega poklanja sobno cveće, jer cvetajuće i balkonsko bilje (na primer muškatle) i četinari zbog specifičnih uslova i efekta staklene bašte ne uspevaju. 

Sugrađani kojima nedostaje pristor gde bi smestili cveće ili imaju višak biljaka mogu ih donirati Javnom preduzeću “Sportski i poslovni centar Vojvodina” (Spens). Građani, radi informacija i konsultacija, mogu da se jave Goranu Steviću iz Službe higijene na telefon 069/86-69-010 ili cvećarki Snežani Vukadinov na telefon 069/86-68-102, a prevoz biljaka je obezbedio Spens.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...