Stari Pozorišni trg otišao u istoriju: 380 miliona dinara za doterivanje dela centra - radovi i brže od planiranog


Uložićemo skoro 380 miliona dinara u doterivanje te lokacije, a investicijom ćemo dobiti na atraktivnosti najužeg centra

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jutros je obišao radnike koji rade na rekonstrukciji Pozorišnog trga. 

"Ovaj deo grada je kulturno zaštićen i samim tim je srce mesta u kojem živimo. Uložićemo skoro 380 miliona dinara u doterivanje te lokacije, a investicijom ćemo dobiti na atraktivnosti najužeg centra, koji će privući još više turista i koji će služiti na ponos mojim Novosađanima“, poručio je Vučević. 

Dodaje da je prošlo je mesec dana kako je počelo uređenje centra grada i sve ide po predviđenoj dinamici, čak i nešto brže. Zadovoljan sam kako radovi teku. Molim sve Novosađane, a pogotovo ljude koji žive ovde ili koji imaju svoje poslovne prostore, lokale, za malo strpljenja, jer kada radovi budu okončani, imaćemo prelep centar grada. 

On će po prvi put biti rekonstruisan u okviru jedinstvenog arhitektonskog rešenja, i to od Uspenske crkve do Gradske kuće. Naš lepi Novi Sad će zablistati u novom sjaju, sa još više zelenih površina, novim drvećem, lepom fontanicom, a ono što je meni najinteresantnije jesu podaci na memorijalnoj traci koji su zamišljeni kao „protok vremena” Novog Sada, koja će se kretati obrisima male Jevrejske ulice koja je srušena kada se gradilo Srpsko narodno pozorište”, rekao je Vučević.

izvor: agencije, foto: Instagram


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku