Rebalans budžeta: Sportski centar sa bazenom u Futogu, na Sajmište na kupanje i zimi...


Skupština Novog Sada usvojila je završni račun za prošlu godinu. On pokazuje da je grad lane imao na raspolaganju 30,4 milijarde dinara, potrošeno je gotovo 88 odsto, dok je u kapitalne investicije uloženo oko 32 odsto budžeta.

Uprkos teškoj i izazovnoj prošloj godini, gradski budžet nikad ni veći, ni bolji, tvrde u gradskoj administraciji. 

Tekući prihodi od 22,4 milijarde dinara, značajno veći nego ranije, pokazuju snagu i perspektivu grada, kaže gradonačelnik, dodajući da budžet značajno pune i velike investicije i gradilišta, kojih je u Novom Sadu sve više.

“To nam stvara mogućnost da nam obdaništa i dalje budu potpuno besplatna u gradu. To nam stvara mogućnost da ćemo u rebalnsu koji je pred nama povećati broj dece koju subvencionišemo u privatnim vrtićima. To nam stvara mogućnost da ni od jedne kapitalne investicije ne odustanemo, to nam stvara mogućnost da smo mogli da izdvojimo preko 250 miliona dinara za novu bolnicu koju grad dobija, mi iz budžeta gradskog”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Zbog teške godine za nama, opozicioni odbornici, kako kažu, imaju razumevanja, ali zameraju na realizaciji budžeta, prenosi RTV.

Završni račun pred odbornike stiže ranije nego prethodnih godina, a rebalns budžeta, kojim će biti raspoređeno više od 2 milijarde dinara iz suficita, takođe će na dnevni red ranije, već polovinom maja, kaže gradonačelnik.

A rebalansom će, između ostalog, biti obezbeđena sredstva za proširenje škola, za kulturu, putnu privredu, zatim za početak radova na izgradnji sportskog centra sa bazenom u Futogu, kao i za pokrivanje otvorenih bazena na Sajmištu, kaže Vučević.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: facebook.com/SPC.Vojvodina


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."