Postavljanje gradilišnog kampa: Početkom maja počinju radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora


Sve je spremno za izgradnju Fruškogorskog koridora

"Zajedničkim radom Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, a na inicijativu predsednika Republike Aleksandra Vučića, sve je spremno za izgradnju Fruškogorskog koridora i prvih dana maja očekujemo i zvanični početak radova na realizaciji tog velikog i značajnog infrastrukturnog projekta", izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem.

Početak izgradnje četvrtog mosta u martu 2022. godine - ove godine počinju radovi na izgradnji još jednog

Predsednik Mirović istakao je da je Pokrajinska vlada izdala dozvolu za postavljanje gradilišnog kampa, ocenjujući da je ovo važna vest za Rumu, Irig, Petrovaradin i Novi Sad, za privredu, građane, transport robe i bolju povezanost.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi bilo je reči o realizaciji i drugih infrastrukturnih projekata u Vojvodini, od nacionalnog značaja, poput pripreme projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta Novi Sad – Zrenjanin – Beograd, o izgradnji brze saobraćajnice koja će povezati Sombor i Kikindu, kao i o podršci Pokrajinske vlade realizaciji projekta brze pruge od Novog Sada do granice sa Mađarskom.

"Pokrajinska vlada biće pouzdan partner Vladi Srbije i zajedničkim snagama realizovaćemo planirane projekte koji će promeniti sliku ovog dela naše zemlje i omogućiti manje razvijenim opštinama da se priključe na brze saobraćajnice. U narednim godinama Vojvodina će biti povezana auto-putevima, brzim saobraćajnicama i brzom prugom", izjavio je Mirović.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Engin Akyurt, Pixabay


Početak izgradnje četvrtog mosta u martu 2022. godine - ove godine počinju radovi na izgradnji još jednog

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."