Početak izgradnje četvrtog mosta u martu 2022. godine - ove godine počinju radovi na izgradnji još jednog


Miloš Vučević je u emisiji RTV-a naglasio da početak izgradnje četvrtog mosta u gradu očekuje u martu 2022. godine i dodao da ove godine počinju radovi i na izgradnji još jednog mosta.

"On se nalazi nizvodno, kod Kovilja, neka vrsta obilaznice oko Petrovaradina. Mi ovde govorimo o dva mosta, jedan je nastavak Fruškogorskog koridora, a drugi je novosadski most, produžetak Bulevara Evrope. To je jako bitan most, najzapadniji most u Srbiji. Svi koji putuju vikendom Mostom slobode, vrlo dobro znaju koliko vremena provedu čekajući da se uključe u ulicu Narodnog fronta. To će značiti rasterećenje grada i Mosta sloboda", rekao je Vučević.

Gradonačelnik je naglasio da teretni saobraćaj neće ići preko njega i dodao da je srećan što ga napadaju zbog ubrzanih procedura.

"Mi ćemo maksimalno da ubrzamo procedure, da ne bi čekali još 25 godina da dobijemo novi most. Nama je trebalo 19 godina da vratimo sve porušene mostove, i sada nam neko pametuje da ubrzavamo procedure. 2011. godine su nam ostavili toliko komplikovanu situaciju, da nam je trebalo 8 godina da se ispetljamo. Oni su napadali svaki inostrani projekat u gradu, a ne valja im zato sto su bili nesposobni", naglasio je Vučević.

Gradonačelnik je istakao da ima odličnu saradnju sa novim ministrom saobraćaja i da bih poželeo takvu saradnju sa svim ministrima, prenosi RTV.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: wei zhu, Pixabay


"U Novom Sadu neće pojeftiniti, već poskupeti stanovi - biće obavezno ozelenjavanje"

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope