Olakšice za ugostitelje u Novom Sadu - za zakup i zauzeće površina, u planu reprogram dugova


Ova pomoć dogovorena je na sastanku sa delegacijom Udruženja ugostitelja Novog Sada

Grad Novi Sad dogovorio je olakšice za ugostitelje u vidu oslobađanja obaveze plaćanja pune ili dela naknade za zauzeće javne površine, kao i druge pogodnosti.

Ovo je objavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na društvenim mrežama.

Potpuno oslobađanje očekuje ugostitelje na platou Spensa i to od 1. aprila od kraja godine, dok se olakšica od 99 odsto odnosi na sve javne površine od početka godine do 1. septembra.

Dogovoreno je oslobađanje zakupa poslovnih prostora kod Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove u visini od 50 odsto, uključujući i na Spensu i to od 1. januara do 1. jula ove godine.

Tu je i olakšica od 50 odsto do 1. jula za ugostitelje na pijacama "Tržnice", kao i od 30 odsto od 1. jula do kraja godine, uključujući i ugostitelje na pijacama i na Spensu, najavio je Vučević.

Dogovoreno je, kako je saopštio, i prioritetno rešavanje pitanja zaključivanja Sporazuma o reprogramu dospelih obaveza sa Gradskom poreskom upravom i sa "Informatikom", a za reprogram kod Gradske poreske uprave za iznos dospele obaveze do 1.500.000 dinara bez instrumenta obezbeđenja. Za viši iznos neophodan je dodatni instrument obezbeđenja i biće otvoren poseban šalter. 

Neophodan je, navodi Vučević, hitan sastanak sa predstavnicima Fonda za razvoj u organizaciji Gradske kuće i u saradnji sa Ministarstvom finansija, kao i sa predstavnicima poslovnih banaka. 

Ova pomoć dogovorena je na sastanku sa delegacijom Udruženja ugostitelja Novog Sada.

"Nadam se da će finansijska injekcija pomoći svim ovom hrabrim ljudima da lakše izdrže iskušenja i sačuvaju svoje poslove, a Novi Sad će i dalje nastojati da učini sve što može da im dodatno pomogne", zaključuje Vučević.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...