Novi Sad raste velikom brzinom: Situacija na tržištu nekretnina iznenađujuća - cene rastu...


Cene kuća i stanova u pojedinim delovima grada rastu

Novi Sad je grad koji proteklih decenija raste velikom brzinom, te je i potražnja za kupovinom stana ili kuće, kao i njihovim iznajmljivanjem, sve veća. Ipak, pandemija i mere koje su istu pratile u poslednjih godinu dana dovele su do otežane finansijske situacije za veći deo društva, pa je samim tim očekivano i da je platežna moć građana utoliko manja. 

Ono što u svakom slučaju nije u potpunosti očekivano jeste zapravo to što cene i potražnja nisu doživele neke značajnije promene, izuzevši izdavanje stanova na dan.

Agent u prometu i zakupu nepokretnosti iz Biroa za nekretnine "Dunav Nekretnine" Adam Lekić kaže za 021.rs da je s obzirom na pandemiju, situacija na tržištu nekretnina pomalo iznenađujuća.

"Što se tiče prodaje mogu reći da apsolutno nema nikakve promene na gore, čak štaviše, cene kuća i stanova u pojedinim delovima grada rastu. U nekim naseljima, kao na primer u Petrovaradinu, gde su cene bile 1000 i 1.100 evra po kvadratu, sada su skočile na gotovo 1.300 ili 1.400 evra", navodi on.

Pročitajte ceo tekst, izvor: 021.rs, foto: NSinfo


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope