Novi Sad prodaje zemlju za gradnju japanske fabrike


Novosadski odbornici danas će između ostalog razmatrati odluku o prodaji zemljišta u Industrijskoj zoni Sever IV za izgradnju fabrike japanske kompanije Nidek (Nidec Corporation).

Grad prodaje zemlju za gradnju japanske fabrike i pravi konkretne korake da se izgradi groblje kućnih ljubimaca.

Pored ovoga razmatraće i niz drugih odluka, među kojima se nalazi i zahtev da Vlada Srbije Novom Sadu ustupi plac za gradnju groblja za kućne ljubimce, da se da saglasnost na ostavku direktora Informatike i raspiše konkurs za direktora Puta. Takođe, razmatraće i veći broj izveštaja o radu kulturnih i javnih ustanova u 2021. godini.

Najvažnija odluka na sednici Skupštine grada će biti davanje saglasnosti na prodaju 21 hektara u zoni Sever IV po ceni od 993.669.292,6 dinara firmi CTP Invest iz Beograda kako bi tu sagradila postrojenje, koje će posle iznajmiti Nideku. Ova japanska kompanija planira da to postrojenje pretvori u fabriku za proizvodnju elektro motora. Fabrika će nići preko puta pogona "Lear" i "Continental". Odluka o prodaji je doneta samo nekoliko dana nakon što je Vlada Srbije ulaganje japanske kompanije proglasila projektom od značaja za Srbiju.

izvor: 021 rs, agencije, foto: NSinfo


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope