Nove mere počinju da važe 5. aprila od 6 časova ujutru - produženo radno vreme, kreću da rade bašte


Nove mere koje je predložio Krizni štab važiće od sutra ujutru u 6 časova ujutru.

Krizni štab je na poslednjoj sednici predložio nove mere za suzbijanje epidemije koje će važiti od sutra, 5. aprila od 6 časova ujutru.

Bitna novina jeste da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen, imaju produženo radno vreme od 6 časova ujutru, pa do 22 časa - umesto do 20h kako je bilo u proteklom periodu.

Ugostiteljkim objektima sa baštom od sutra je dozvoljne rad isključivo na otvorenom uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Takođe, zabranjeno je izvođenje scensko muzičkog programa, odnosno, živa muzika u baštama. Kafići i restorani i dalje mogu da vrše šaltersku prodaju hrane i pića (bez obzira da li imaju baštu ili ne), dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimun devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretana i slično gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih u objektu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulante i slično mogu raditi non-stop svakoga dana, kao i do sada.

izvor: agencije, foto: NSinfo

04.04.2021.


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope