Među najboljim edukatorima sveta - i učiteljica iz Novog Sada


Takmičenje se održava jednom godišnje i pobednik dobija nagradu od milion dolara

Udruženje "Živojin Mišić" proglasilo je pobednike nacionalnog takmičenja za najbolje edukatore koji će se boriti za titulu najboljeg nastavnika sveta 2021. godine, a to su učiteljica iz Novog Sada Vesela Mačkić i nastavnik fizike iz Zaječara Mladen Šljivović.

Nacionalno takmičenje "National Teacher Prize" deo je svetskog takmičenja "Global Teacher Prize" koje organizuje Varkey Fondacija već sedam godina. 

Ovo takmičenje se održava jednom godišnje i pobednik dobija nagradu od milion dolara. 

Udruženje "Živojin Mišić" nacionalni je partner Varkey Fondacije već četiri godine, što znači da je projekat "Najbolji edukatori Srbije" na kojem su Mačkić i Šljivović odabrani zapravo prekvalifikaciono takmičenje za "National Teacher Prize". 

Tamara Mihajlović iz udruženja "Živojin Mišić" za 021.rs ističe da su u udruženju veoma ponosni što i ove godine Srbija ima svoje predstavnike na najvećem svetskom takmičenju u oblasti obrazovanja. 

 "Vesela Mačkić i Mladen Šljivović najbolji su edukatori Srbije, mi imamo taj projekat još od 2013. godine, a cilj jeste da se nagrađuju oni koji su izuzetni u radu sa učenicima i vannastavnim aktivnostima. Na takmičenje stiže više od 2.000 prijava pa je samim tim to što Srbija ima predstavnika izuzetno visoko dostignuće. Osim što je bitno da učestvuju na takmičenju i da na taj način predstavljaju našu zemlju, oni se kvalifikacijom na ovakvo jedno takmičenje vrlo dobro umrežavaju sa svetskim obrazovnim tokovima", ističe Mihajlović, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."