Zašto su kuhinje i kupatila po meri uvek najbolja rešenja?


Nameštaj po meri postao je veoma popularan poslednjih nekoliko godina. Kuhinja je uvek bila mesto za okupljanje porodice i najbližih. Danas se ona često poistovećuje sa dnevnom sobom. Zato je renoviranje kuhinje posebno bitno u svakom domu, a kuhinje po meri su idealno rešenje za sve one koje žele da maksimalno iskoriste svoj prostor i učine ga što prijatnijim. Slična situacija je i sa kupatilima za čije renoviranje je potrebno izvdvojiti pozamašnu sumu novca, ali i mnogo vremena i živaca. Danas govorimo o tome koje su sve prednosti preuređivanja prostora po meri. 


#1 Unikatnost i maštovitost na delu

Kuhinje po meri su u većini slučajeva nešto skuplje od onih koje kupujemo u salonima nameštaja i zbog toga u ovu investiciju pametno uložiti. Pre svega, važno je da imate detaljan plan. Naime, pravljenje i ugrdnja kuhine je posao koji zahteva vreme. Zato, da ne biste produžvali rokove i menjali mišljenje „u hodu“, pre početka radova treba tačno da znate šta želite. Kada tačno znate šta želite, majstori su tu da sve sprovedu u delo. Ukoliko pak niste sigurni kako da na najbolji mogući način iskoristite prostor – ne libite se da angažujete dizajnera enterijera koji bi za vas osmislio sve što tražite. Na taj način imaćete unikatan i jedinstveno osmišljen prostor u kome ćete svakodnevno uživati. 


#2 Štedite prostor

Nameštaj po meri savršen je za ne tako funkcionalne prostore. Do sada smo govorili o kuhinji, ali ni opremanje kupatila nije ništa lakše. Opremanje kupatila može da bude noćna mora i sa ovom konstatacijom usaglasiće se svi oni koji su se prihvatili ovog posla. Najveći problem imaju svi oni koji u mali prostor žele da smeste i tuš kabinu ili kadu, i veš mašinu i dodatne police za odlaganje, osim lavaboa i wc školjke. Mali prostor, problem sa vodovodnom instalacijom, mnogo potrebnih elemenata - sve ovo predstavlja problem prilikom uređenja kupatila. Najbolje rešenje je izrada kupatila po meri. To je najjednostavniji način da uštedite prostor, uklopite sve potrebne elemente, a da to izgleda baš onako kako ste hteli i pri tom zaista bude funkcionalno. Za to je potrebno da angažujete majstore koji su specijalizovani za uređenje kupatila. Drugi način je da pronađete prodavnicu koja ima sve za kupatilo i probate da uradite sami sve što možete. Iskoristite kreativnost i uredite kupatilo po vašoj želji.


#3 Kvalitet materijala i izrade

Ono što je još jedna velika prednost nameštaja po meri jeste ta što sami, u dogovoru sa stručnjacima, birate materijal od koga će nameštaj biti napravljen – da li će to biti puno drvo, medijapan, univer ili nešto sasvim treće. Danas je medijapan materijal koji se najčešće bira za izradu kuhinje po meri ali i za izradu kupatilskog nameštaja. Naime, ovaj materijal se pokazao kao veoma kvalitetan, a istovremeno nameštaj napravljen od ovog materijala izgleda savršeno. Zbog svoje fleksibilnosti, medijapan je izuzetno savitljiv i otporan na vodu i visoke temperature. Zato ne morate brinuti da li će se nakon kvašenja kupatilskog nameštaja i godina kuvanja nameštaj deformisati. Osim toga, na tržištu postoji ogroman broj boja i dezena ovog materijala, tako da smo sigurni da ćete naći odgovarajuću nijansu i dezen, što je još jedna odgroma prednost kada se nameštaj pravi isključivo za vas. 

Univer je dosta povoljniji od medijapana i zbog toga se često bira kao alternativa. Naime, ovaj materijal se dobija od iverice koja se uz pomoć lepka i pritiska sabija. Nakon toga, ovakva iverica se presvlači posebnim folijama. U zavisnosti od tipa folije, varira i kvalitet samog univera. Naime, od folije zavisi i otpornost univera na vlagu, paru i visoke temperature. "Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope