"Uskoro će i jedna od najvećih japanskih investicija doći u Novi Sad"


Radovi na pruzi Novi Sad - Subotica počeće u septembru, ali do tada ima još mnogo posla oko eksproprijacije, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon obilaska radova u Beški, upitan kada će pruga nastaviti do Subotice, preneo novinarima da je i danas razgovarao sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem.

Ima još mnogo posla oko eksproprijacije. Samo na tom mestu imamo više placeva koje moramo da ekproprišemo, oko 4.500 katastarskih parcela. To je više nego što je 2010. godine bilo parcela na eksproprijaciji u celoj Srbiji, objasnio je on.

Na pitanje da li će u aprilu, osim otvaranja fabrike čokolade i Centra za veštačku inteligenciju imati još razloga da dođe u Novi Sad i Vojvodinu, Vučić je odgovorio da veruje da će imati priliku da predstavi i jednu veliku japansku investiciju.

Verujem da će biti mnogo razloga za radost za Novosađane. Ako se setite da 40 godina niste imali fabriku u Novom Sadu, a posle toga dobijate Fruškogorski koridor, nekoliko fabrika od Lira do Kontinentalovog RND centra sa 600 inženjera. Uskoro će i jedna od najvećih japanskih investicija doći. Mislim da Novi Sad ima čime da se pohvali, kazao je on.

Što se brze pruge tiče ističe da će ona omogućiti da ljudi odu na kafu ili ručak u Novi Sad.

Privatno neće biti razloga da idem automobilom u Novi Sad. Sada kada idem sa momcima koji me čuvaju ne možemo stići za manje od 45 minuta. Ovako ćemo vozom moći za pola sata, a ujedno će biti lepše, jer ćemo moći da uživamo u prelepoj Srbiji, naglasio je on.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku