Stigle tri ponude kineskih kompanija: Novi Sad dobija novi most na Dunavu i novu obilaznicu


Predviđenu vrednost radova, oko 130 miliona evra, pokriće Republika Srbija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je danas da je održana prva sednica radne grupe za realizaciju projekta izgradnje obilaznice oko Novog Sada i novog mosta, čime će se omogućiti spajanje trase sa Fruškogorskim koridorom čija izgradnja počinje uskoro.

On je na svom Instagram profilu napisao da će se time taj deo Srbije potpuno infrastrukturalno promeniti, što je od regionalnog značaja.

Prema njegovim rečima, primljene su tri ponude kineskih kompanija za izvođenje radova, postupak će sprovoditi Koridori Srbije, a predviđenu vrednost radova, oko 130 miliona evra, pokriće Republika Srbija.

Vučević je dodao i da je to veliki korak za Novi Sad, kao i da je na sastanku sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem konstatovano da sve pripremne radnje idu po planiranoj dinamici.

"Dragi sugrađani, veliki posao je pred nama, a ja sam posle današnjeg sastanka radne grupe i pobedničke atmosfere koju sam tamo osetio siguran da će radovi krenuti što pre i da ćemo ''izgurati'' do kraja sve kako je predviđeno", napisao je Vučević.

izvor: agencije, foto: ilustracija, wei zhu from Pixabay


Gradiće se obilaznica oko Novog Sada sa mostom - koštaće 129 miliona evra

Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku