Sanacija obostranih pešačkih i biciklističkih staza u dužini od sedam kilometara - stižu zalivni sistemi za više zelenila


- Zajedno sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine radimo na očuvanju zelenog fonda našeg grada. 

Minsitarstvo je tako izdvojilo 90 miliona dinara za tri zalivna sistema, a Grad će izdvojiti 33 miliona dinara. Radiće se zalivni sistemi u Futoškom i Limanskom parku i na Bulevaru Evrope od Futoškog puta do Bulevara cara Lazara - naveo je Milan Đurić, dodavši da nikad više novca nije izdvajano za ovu namenu. 

Kako je napomenuo, pred novosadskom skupštinom našao se i predlog programa ruralne politike za ovu godinu, koji donosi niz mera, koje su vredne 52 miliona dinara, za pet više nego prethodne godine. Pored uobičajenih mera gradske podrške, Đurić kaže da će ove godine u fokusu biti poljoprivredna gazdinstva koja se bave preraradom svojih proizvoda. 

- Izmenama Programa uređenja građevinskog zemljišta, obuhvaćene su dve investicije. Prva je sanacija obostranih pešačkih i biciklističkih staza od Futoške ulice do Bulevara patrijarha Pavla, u dužini od sedam kilometara. Tu je i izgradnja saobraćajnih površina u Ulici braće Krkljuš, za šta smo dobili 170 miliona dinara na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja APV i zajedno ćemo to isfinansirati - zaključio je zamenik gradonačelnika Milan Đurić.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku