Otvorena fabrika kompanije Continental, sledeća u Kaću: "Novi Sad se izborio da bude ispred svih drugih" (VIDEO)


Očekuje se da do kraja 2022. Кontinental započine radove na izgradnji nove fabrike kod Кaća

U prisustvu predstavnika državnog vrha i diplomatije, u Novom Sadu je otvorena fabrika kompanije Continental Automotiv Srbija. 

Nemačka kompanija jedan je od svetskih lidera u auto-industriji, a planira da investira u proizvodnju automobilske elektronike u Novom Sadu 140 miliona evra i da zaposli najmanje 500 radnika. Događaju su, između ostalih, prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Nemačke Tomas Šib. Otvaranju ovog pogona prethodilo je osnivanje Naučno-istraživačkog centra te kompanije u Novom Sadu.

- Novi Sad je dobio moćnu ''haj-tek'' fabriku koja će mlade stručnjake zadržati u našem gradu. Nakon što je 600 domaćih inženjera već počelo da ostvaruje svoju karijeru u prestižnom "Кontinentalu", ponosan sam što sam danas u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića imao čast da prisustvujem otvaranju pogona koji je prva faza celokupne investicije od 140 miliona evra i koji je smešten na 8000 kvadratnih metara proizvodnog i poslovnog prostora u Industrijskoj zoni Novi Sad, Sever 4. 

"Кontinental" u Novom Sadu važi za idealnog poslodavca koji daje visoku finansijsku kompenzaciju, uz odlične uslove rada i mogućnost kontinuiranog stručnog profilisanja. Naš cilj je da život svog naroda učinimo boljim, a ovo je jedan od puteva koji će nam to obezbediti. Naime, instalaciju prve opreme i početak proizvodnje očekujemo u drugom kvartalu 2021. godine. U drugoj fazi, u pravoj "grinfild" investiciji, čija se realizacija očekuje do kraja 2022. "Кontinental" započinje radove na izgradnji nove fabrike kod Кaća. Planirano je da nova zgrada pogona ima više od 30 000 m2 proizvodnog i poslovnog prostora, a predviđeno je da posao nađe novih 500 radnika – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

- Danas kada sam video šta će sve da se pravi u ovoj fabrici, beskrajno sam ponosan na zemlju u kojoj živimo i na ljude koji rade u ''Кontinentalu''. Drago mi je što su doneli odluku da ulažu u Novi Sad i Srbiju i zahvalan sam našim mladim inženjerima koji su se pokazali u pravom svetlu. Razvojno–istraživački centar u Novom Sadu je visoko pozicioniran u njihovoj grupi, i sve to pokazuje koliko smo napredovali kao zemlja prethodnih godina. U Novom Sadu 35 godina nije bilo ni jedne fabrike, a ovo je vrhunac našeg uspeha u gradu u kojem će biti otvoren i prvi Institut za veštačku inteligenciju u aprilu ove godine. 

Spremni smo za inovativne tehnologije, a Novi Sad se izborio da bude ispred svih drugih. Zahvaljujem se nemačkoj ambasadi na svoj podršci koju nam pruža. Samo na severu države smo zajedno otvorili mnogo fabrika, a nemačke fabrike donose veliki napredak za lokalne sredine i bez njihove pomoći ne bismo mogli da budemo ovako uspešni u ekonomiji. Zahvalan sam kancelarki Merkel koja nam je pomagala u najtežim trenucima i otvorila put za najbolju saradnju Nemačke i Srbije – istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema rečima direktora ''Кontinentala'' za Srbiju Saše Ćoringe, u Razvojno-istraživačkom centru, koji je otvoren 7. marta 2018. godine, danas radi 600 visoko kvalifikovanih stručnjaka koji razvijaju najnaprednije sisteme.

- Čvrsto sam uveren da će i ova fabrika postaviti najviše standarde kada je reč o kvalitetu proizvoda i radnih uslova, a naši mladi, obrazovani ljudi imaće priliku da kreiraju trendove na svetskom tržištu – rekao je Ćoringa.

izvor: agencije, video: 021.rs

Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku