Očuvanje šumskog područja: Ipak bez zgrada na prostorima Kameničke ade, Šodroša i Ribarca?


Nova planska dokumentacija predviđa javne sadržaje kulture i sporta

Nova planska dokumentacija, koja je u izradi, briše iz planskog dokumenta stambeno-poslovnu gradnju na prostorima Kameničke ade, Šodroša i Ribarskog ostrva, navodi se u odgovoru koji je JP "Urbanizam" uputio na adresu Zelene stolice, prenosi 021.rs.

Kako piše u odgovoru, osim Generalnog urbanističkog plana (GUP) u izradi je i Plan generalne regulacije priobalja koji obuhvata lokalitet Kameničke ade, Šodroš, Ribarsko ostrvo, prostor nekadašnjeg brodogradilišta, kasarnu rečne flotile "Aleksandar Berić", deo uz Bulevar despota Stefana i gradsku plažu Štrand.

"Veliki Liman" veliki projekat novog Novog Sada: Od Radničke ulice pa sve do Kameničke ade - novi deo grada

Prethodna planska dokumentacija, piše "Urbanizam" predviđala je komercijalne sadržaje, kao što su hotelski kompleks, poslovni objekat uz gradsku marinu i niz uslužnih objekata koji su zahtevali više saobraćajnica za funkcionalno povezivanje. Nova planska dokumentacija, tvrde u "Urbanizmu" ne predviđa slične sadržaje. 

"Ukupna površina prethodno planiranih sadržaja (oko 32 hektara) briše se u korist zelenih površina", navodi se u odgovoru. 

Planira se, navode, očuvanje šumskog područja u plavnom delu Kameničke ade. 

"Nova planska dokumentacija predviđa javne sadržaje kulture i sporta koji čine oko tri odsto Kameničke ade", zaključuje se, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija


"Veliki Liman" veliki projekat novog Novog Sada: Od Radničke ulice pa sve do Kameničke ade - novi deo grada


Marine, 5 kružnih raskrsnica, vizuelne barijere prema budućem naselju... Šta sve predviđa izgradnja četvrtog mosta u Novom Sadu


I četvrti i peti i šesti... most na Dunavu? Novi Sad pregovara o kreditu za izgradnju mosta sa tunelom ispod Tvrđave
"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope