Novi Sad na Putovanju sedam reka: Polazak iz Pariza na najdužre rečno kružno putovanje do sada - 5.000 km, 47 dana


Novi Sad i Beograd gradovi su u koje će putnici s najdužeg rečnog kružnog putovanja do sada, koje traje 47 dana i obuhvata više 5.000 kilometara rečnih puteva po Evropi, u organizaciji američke kompanije AmaWaterways, prilikom prolaska kroz Srbiju posetiti, kao i Golubačku tvrđavu, dok će ploveći Đerdapskom klisurom biti u prilici da sa broda uživaju u pogledu na Geopark Đerdap.

Za razliku od susedne Hrvatske gde će brod pristati u Vukovaru i Iloku, u Srbiji će putnici s tog eksluzivnog i skupog krstarenja posetiti tri destinacije. Kako za Dnevnik kaže izvšna potpredsednica, suosnivač i suvlasnica kompanije AmaWaterways Kristin Karst, tokom 12. i 13. jula 2023. kada će putovanje za koje vlada veliko interesovanje biti realizovano, gosti će imati priliku da u Novom Sadu peške obiđu grad, dok oni koji žele malo više fizičkih aktivnosti mogu da ga upoznaju kroz biciklističku turu, ili da se prošetaju Fruškom gorom. 

Tokom večeri, u planu je poseta Petrovaradinske tvrđave, a gostima se ostavlja mogućnost da i uveče uživaju u Novom Sadu. 

Narednog jutra brod pristaje u Beograd gde ostaje tokom celog dana. U ponudi je obilazak prestonice, pešačka tura do Beogradske tvrđave, degustacija rakije u destileriji Ljuburić, kao i biciklistička tura. Isplovljavanje je planirano u toku večeri, te gosti imaju mogućnost da maksimalno iskoriste vreme u Beogradu. Lokalni vodiči gostima približavaju istoriju, kulturu, kulinarske specijaliteta kao i viziju budućnosti zemlje, kaže Kristin Karst. 

Kako dodaje, nadaju se da će se pružanjem ovog impresivnog uvoda u zemlju mnogi njihovi gosti odlučiti da se vrate u Srbiju gde bi eventualno proveli više vremena. 

Najduže krstarenje, po njenim rečima, počinje u Francuskoj, u Parizu, 1. juna 2023, a završava u rumunskom gradu Đurđu 17 jula. 

Prvi put je, kako kaže, više različitih itinerera i reka spojeno u jedno krstarenje i predstavlja zapravo “Putovanje sedam reka” kroz Evropu kao jedinstveno iskustvo koje povezuje 14 zemalja tokom 47 dana. Većina gostiju na tom mesec i po dugom putovanju je sa teritorije SAD, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva, ali i iz Evrope, Azije, Latinske Amerike i Brazila.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku