Novi Sad dobio još dva murala Balaševića - došao i umetnik iz Doboja (VIDEO)


Novi Sad je na Limanima dobio dva nova murala posvećena legendarnom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je preminuo pre dve nedelje.

Na Limanu 2, u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, u toku je završna faza izrade novog murala, a autor ovog dela je dvadesetsedmogodišnji Deni Božić iz Doboja, koji je ovim povodom prvi put došao u Novi Sad.

Za njega je čitav region čuo kada je u svom gradu naslikao Balaševića, a mural je naišao na pozitivnu kritiku.

Poslednja tri dana četkicom vredno radi na novom muralu u Novom Sadu, a došao je na poziv vlasnika obližnjeg kafića "Biciklana". 

Kako za 021.rs kaže, iznenađen je reakcijom građana na njegov mural u svim državama bivše Jugoslavije, a čast mu je što ima priliku da naslika Balaševića upravo u njegovom rodnom gradu.

"Poslednjih šest godina, nakon poplava, radim murale, uglavnom u Doboju. Ovo mi je ipak posebna prilika i drago mi je što radim mural posvećen takvom umetniku kao što je Balašević", kaže Deni Božić za 021.rs.

Ovo je prvi put da radi mural u Srbiji, a posebno je oduševljen Novim Sadom i ribljom čorbom koju je prvi put danas probao. Kako za 021.rs dodaje, postoji šansa da će oslikati još jedan zid u Novom Sadu i posvetiti ga Balaševiću.

Nešto dalje, na Limanu 4 naslikan je još jedan mural Balaševiću u čast.

U Ive Andrića 3, na inicijativu Vladana iz obližnje zgrade, angažovan je Milan Milosavljević Deroks, a mural je završen danas popodne.

Izrada murala po gradovima je još jedan od gestova kojima se građani u poslednje dve nedelje opraštaju od Balaševića.

izvor: 021.rs, agencije


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...