Novi izgled Starog grada - radovi 180 dana: Raspisan tender za izvođača u bloku oko Radničke i Maksima Gorkog


Većina objekata u tom delu grada izgrađena je sredinom prošlog veka i, kako je u tenderskoj dokumentaciji konstatovano, infrastruktura je u lošem stanju te je neophodno izgraditi novu

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za izgradnju saobraćajnih površina i prateće infrastrukture u bloku ograničenom ulicama Radničkom, Stevana Musića i Maksima Gorkog, a procenjena vrednost investicije je gotovo 21,7 miliona dinara, bez PDV-a. 

Javnom nabavkom je inače obuhvaćena rekonstrukcija kolovoza, pešačkih staza i parkinga, te izgradnja kanalizacije, ali i postavljanje nove rasvete i odgovarajuće saobraćajne signalizacije. 

Odabrani izvođač će sve predviđene radove, po nacrtima “Vojvodinaprojekta”, morati da završi za šest meseci, odnosno 180 dana. 

Blok ulica Maksima Gorkog, Stevana Musića i Radničke namenjen je višeporodičnom stanovanju. 

Većina objekata u tom delu grada izgrađena je sredinom prošlog veka i, kako je u tenderskoj dokumentaciji konstatovano, infrastruktura je u lošem stanju te je neophodno izgraditi novu. 

Odgovorni projektanti kao probleme navode odvođenje atmosferskih voda i nedostatak parking-mesta, i napominju da je unutar stambenog bloka, zbog visinskih razlika, formirana depresija u koju se slivaju atmosferske vode, a da pritom ne postoji sistem koji bi ih efikasno odvodio. 

Osim toga, problem predstavlja i nedostatak parking mesta koji su stanari, kako je navedeno, stihijski rešavali. Neuređeno zemljište ispred garaža orijentisanih ka Ulici Stevana Musića znatno je niže od saobraćajnica, te je veći deo godine pod vodom, dok je betonska površina ispred garaža ka Maksima Gorkog 48a-51a gotovo uništena. Ispred objekata u Radničkoj 49-51 je asfaltni kolovoz na kome se zadržava voda (isprd ulaza 51), a u nastavku ulice prema trafo stanici je neuređen kolovoz i parking.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 22. marta, a nakon toga će biti doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka, imajući u vidu sve rokove, uključujući i vreme za uvođenje odgovornog izvođača u posao, radovi bi mogli početi sredinom aprila.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku