Novi izgled centra Novog Sada - Počeli radovi na uređenju Pozorišnog trga


Radovi će trajati devet meseci

Radovi na uređenju Pozorišnog trga počeli su danas rekonstrukcijom kanalizacione mreže na uglu Jevrejske ulice i Bulevara Mihajla Pupina, a čeka nas nekoliko meseci saobraćajnih gužvi, prenosi 021.rs.

Devet meseci će ukupno trajati radovi na uređenju ovog dela gradskog jezgra, veličine blizu sedam hektara. U toku je prva faza radova, ono što urbanisti nazivaju uređenjem "urbanog fragmenta" koji obuhvata Pozorišni trg, Uspensku i prolaz između Srpskog narodnog pozorišta i Apolo centra.

 "Prostor Pozorišnog trga, kao parterna površina namenjena prvenstveno pešacima, biće popločan granitnim pločama u tri diskretno tonirane nijanse, sa značajnim povećanjem zelenih površina u smislu formiranja novih i očuvanja postojećih. Od ukupno 8.110m² prve faze, samo zelenilo zauzima 2.714m². Tri postojeća stabla neophodno je ukloniti iz razloga što se nalaze na trasi podzemnih instalacija koje se rekonstruišu, dok će šest mladih sadnica i 32 komada ukrasnog žbunja biti presađeno. Bitno je istaći da će na ovom prostoru biti zasađeno 25 novih stabala i 708 komada žbunastih biljaka, tako da se procenat visokog zelenila značajno povećava u odnosu na postojeće stanje. Prema Uspenskoj ulici planirana je ambijentalna celina sa plitkim vodenim ogledalom, fontanom, prostorom za sedenje i žardinjerama sa ukrasnim žbunjem", poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: UGZI


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope