Nove mere - Za vikend zatvoreno skoro sve


U subotu i nedelju ništa neće raditi osim prodavnica hrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva i dostava hrane, odlučio je Krizni štab.

Za razliku od prethodnog vikenda, mere stupaju na snagu u petak uveče.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je Krizni štab doneo odluku da za vikend bude sve zatvoreno, izuzev prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi, kao i da su manifestacije za ovaj vikend suspendovane.

"Tokom vikenda se neće održavati ništa što je vezano za kulturu", rekao je Gojković, dodajući da će se pojedine sportske manifestacije održati, ako otkazivanje ne dozvoljava sistem takmičenja, ali bez publike.

Srednje škole biće onlajn i sledeće nedelje, a na taj vid nastave potpuno se prebacuju i stariji osnovci.

"Za sledeću nedelju se nastavlja onlajn nastava za srednje škole, ali će se na onalajn nastavu prebaciti i stariji osnovci, od petog do osmog razreda", naveo je Gojković.

Dodao je da će u ponedeljak verovatno biti održana nova sednica Kriznog štaba.

Podsećamo, u Srbiji ponovo raste broja zaraženih, a poslednjih dana skoro trećina svih testiranih bila je pozitivna na kovid-19. U sredu je bilo 4.590 novozaraženih, što je najveći broj pozitivnih još od 18. decembra, kada je bio pik trećeg talasa korona virusa.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Tanjug, Jaroslav Pap

12.03.2021.


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku