Marine, 5 kružnih raskrsnica, vizuelne barijere prema budućem naselju... Šta sve predviđa izgradnja četvrtog mosta u Novom Sadu


Tema o četvrtom novosadskom mostu na Dunavu nikada nije bila aktuelnija

Planira se i izgradnja pet kružnih raskrsnica, mreža biciklističkih staza, podizanje vizuelnih barijera prema budućem naselju ali i promena režima pristupnih ulica.

Tema o četvrtom novosadskom mostu na Dunavu nikada nije bila aktuelnija. U skladu sa tim, po prvi put je predstavljen plan generalne regulacije mosta u produžetku Bulevara Evrope, koji daje više informacija o ovom budućem simbolu grada, prenosi Gradnja.rs.

Ovaj most treba da poveže uličnu mrežu Novog Sada sa Sremskom Kamenicom.

Planirano je da poseduje minimalno po dve saobraćajne trake u oba smera, i po dve pešačke i biciklističke staze za dvosmerno kretanje pešaka i biciklista. Izgradnja mosta podrazumeva i planiranih pet kružnih raskrsnica sa kojima je u direktnom ili neposrednom kontaktu. Jedna od njih je u funkciji nekoliko godina i nalazi se na spoju Bulevara cara Lazara, patrijarha Pavla i Bulevara Evrope. Nove kružne raskrsnice predviđene su na trasi produžetka Bulevara Evrope i ulica koje ga seku: Heroja Pinkija, 1300 kaplara i ulice Ribarsko ostrvo. Kružni tok u Sremskoj Kamenici predstavljaće direktnu vezu mosta na desnoj obali Dunava.

Pročitajte ceo tekst, izvor: gradnja.rs


"Veliki Liman" veliki projekat novog Novog Sada: Od Radničke ulice pa sve do Kameničke ade - novi deo grada
Ponuda CRBC-a je bila najpovoljnija od svih prispelih, za trenutno najvažniji infrastrukturni projekat u Novom Sadu

Posted by Novi Sad Info on Петак, 19. март 2021.

Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku