Kać kao nova industrijska zona Novog Sada, u junu nova fabrika? Investicija Kontinentala među najznačajnijim u poslednjoj deceniji


Proširenje radne zone u Kaću, uvođenje kazni za zapuštanje privatnih placeva, program subvencija gradskoj poljoprivredi, neke su od važnijih odluka koje juče usvojila Skupština grada. 

Na sednici izglasano je i raspisivanje konkursa za izbor direktora "Vodovoda i kanalizacije", "Gradskog zelenila" i "Čistoće". 

Zamenik gradonačelnika Milan Đurić pred sednicu je istakao da su na dnevnom redu tačke koje omogućuju dolazak novih investicija u Novi Sad, te da je za poslednjih šest godina broj zaposlenih skočio za 25.000. 

Kao najvažniju tačku dnevnog reda naveo je izmenu prostornog plana radne zone u Kaću. 

- Izmenama je predviđeno da radna zona, umesto 80 hektara, koliko je imala do sada, ima 200 hektara. 

Ukoliko odbornici ovo izglasaju moguće je da već u junu firma "Kontinetal" započne sa izgradnjom fabrike od 30.000 kvadratnih metara na zemljištu površine 31 hektar, koje su oni kupili - izjavio je Đurić. 

Ovi planovi, prema Đurićevim rečima, investiciju "Kontinentala" svrstavaju među najznačajnije u Novom Sadu u poslednjoj deceniji. 

Zamenik gradonačelnika je podsetio na nedavno otvaranje "Kontinentalovog" pogona u radnoj zoni "Sever 4", koji će nastaviti da radi i nakon otvaranja pogona u Kaću. 

Đurić je dodao i da nemačka kompanija trenutno zapošljava više od 600 ljudi, a planira da kroz dve nove investicije, vrednih 140 miliona evra, otvori dodatnih 500 radnih mesta. 

- Nama je plan da infrastrukturno opremimo radnu zonu u Kaću. Time bismo stvorili uslove da i drugi investitori dolaze u novu radnu zonu - rekao je Milan Đurić, istakavši da je to potvrda poslovne i investicione klime koja vlada u Srbiji i Novom Sadu. 

izvor: dnevnik.rs, agencije

Posted by Continental Serbia on Недеља, 07. март 2021.

Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku