Izgradnja mini akva parka, obnova otvorenog klizališta u Novom Sadu? Menja se kompleks Sajmišta - bazen tokom cele godine


Mogućnost natkrivanja olimpijskog bazena, čime bi mogao da se koristi tokom cele godine

Gradski urbanisti predlažu da se u okviru kompleksa bazena na Sajmištu sagrade sadržaji namenjeni akva parku, kao i da se obnovi nekadašnje otvoreno klizalište, saznaje 021.rs.

Ideja o tome kako bi u budućnosti trebalo da izgleda kompleks bazena izneta je u urbanističkom planu koji se trenutno nalazi na javnom uvidu.

Uvidom u Plan generalne regulacije dela Sportskog centra Sajmište, južno od Ulice Novosadskog sajma, vidi se da površina obuhvata 3,53 hektara. 

To se odnosi na prostor bazena i nekadašnjeg klizališta uz Novosadskog sajma, sa pratećim objektima.

U odluci se navodi da se ovaj plan radi jer se planira uvođenje novih sportskih sadržaja, pre svega u vezi sa proširenjem kapaciteta bazena, odnosno planiraju se rešenja koja će omogućiti korišćenje sportskog centra tokom cele godine.

Urbanisti u planu predviđaju nekoliko novina, kao što su mogućnost natkrivanja olimpijskog bazena, čime bi mogao da se koristi tokom cele godine. Takođe, objekat u kom se sada nalazi administracija i tehničke prostorije bi mogao da se nadogradi za jedan sprat i tu bi se smestile dodatne svlačionice, toaleti, prva pomoć, teretana, spa centar, a ostavlja se i mogućnost za gradnju tople veze do bazena, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Emilian Robert Vicol, Pixabay


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku