I četvrti i peti i šesti... most na Dunavu? Novi Sad pregovara o kreditu za izgradnju mosta sa tunelom ispod Tvrđave


Novosadska vlast razgovara sa Evropskom investicionom bankom (EIB) o obezbeđivanju kredita za finansiranje izgradnje pešačko-biciklističkog mosta na stubovima nekadašnjeg železničkog mosta Franca Jozefa, saznaje 021.rs.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže za 021.rs da se sa republičkim i pokrajinskim organima zajednički radi na tome da se, uz učešće kineskih partnera, sagradi most u nastavku Bulevara Evrope ka Sremskoj Kamenici i most kod Ratnog ostrva, koji će biti deo Fruškogorskog koridora.

U međuvremenu, poručuje Vučević, Grad razgovara sa Evropskom investicionom bankom u vezi sa finansiranjem pešačko-biciklističkog mosta preko Dunava, koji bi spojio kej sa tunelom ispod Petrovaradinske tvrđave.

"Sa EIB pričamo o pešačko-biciklističkom mostu na mestu nekadašnjeg mosta Franca Jozefa. Nismo ga uopšte ostavili sa strane, jer radimo ova dva mosta sa Kinezima, jedan kao deo Fruškogorskog koridora, a drugi kao deo obilaznice Bulevara Evrope. Mi sa Evropskom investicionom bankom uveliko pričamo o ovom mostu", navodi Vučević.

On ne iznosi detalje u vezi sa tim koliko je novca potrebno da bi se obezbedila izgradnja. Nezvanične procene su da je Novom Sadu potreban kredit od 10 do 15 miliona evra i to najviše zavisi od troškova pristupnih saobraćajnica i drugih pratećih troškova, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija, ugzins.rs


Autobusi i policija u Novom Sadu - snimaju bahate vozače, slede prekršajne prijave

Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku