Brza pruga građevinski gotova za manje od godinu dana - dva ili tri meseca će trajati testiranje


Za manje od godinu dana brzom prugom za 28 minuta od Novog Sada do Beograda

Aleksandar Vučić je izjavio da kineski izvođači, angažovani na gradnji brze pruge od Beograda do Stare Pazove, pomažu i na deonici od Stare Pazove do Novog Sada (koju grade Rusi), kako bi se ona što pre završila.

Kako izgleda deonica brze pruge Novi Sad - Beograd (VIDEO IZ VAZDUHA) Tunel, vijadukt...

Kako je rekao za manje od godinu dana pruga za brzinu od 200 km na sat kada će građani moći za samo 28 minuta od centra Beogada do centra Novog Sada, biće puštena u rad. "To je drugačije lice naše zemlje, drugačija Srbija", naglasio je Vučić posle sastanka sa amabasadorkom Kine Čen Bo. 

Predsednik je kazao da će građevinski pruga biti izgrađna mnogo ranije, ali da su potrebna dva ili tri meseca za testove kako bi mogla da se pusti u saobraćaj brza pruga. 

Vučić je rekao da će tokom leta biti otvoreni radovi i na sledećoj deonici brze pruge ka Budimpešti, od Novog Sada do mađarske granice. Srbija će tako biti povezana i sa Budimpeštom i Bečom, kao i centralnom Evropom, istakao je on. "U toku su razgovori i sa kineskom stranom tako i sa Evropljanima oko izgradnje brze pruge Beograd - Niš, jer nećemo jug i jugoistok Srbije da ostavimo bez tako značajne stvari", dodao je Vučić.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija


Gradiće se obilaznica oko Novog Sada sa mostom - koštaće 129 miliona evra


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku