Autobusi i policija u Novom Sadu - snimaju bahate vozače, slede prekršajne prijave


Kamere u autobusima snimaju vozače i taksiste koji se zaustavljaju u "žutoj traci"

Novosadsko GSP poručilo je da će, u saradnji sa saobraćajnom policijom, komunalnom inspekcijom i Gradskom upravom za saobraćaj i puteve, aktivirati kamere u autobusima i snimati vozače i taksiste koji se zaustavljaju u "žutoj traci" ili na autobuskom stajalištu, a na osnovu dokaza biće podnete prekršajne prijave.

U GSP navode da se vozači preduzeća svakodnevno u svom poslu suočavaju sa velikim problemom koji se odnosi na zaustavljanje i ostavljanje putničkih automobila, kao i taksi vozila van zakonom dozvoljenog iskrcaja putnika, na autobuskim stajalištima i "žutim" saobraćajnim trakama. 

 "Onemogućavanjem ulaska autobusa na stajališta, usporava se javni gradski prevoz i sav saobraćaj u gradu. Uz to, ugroženi su i putnici koji ne mogu nesmetano i bezbedno da uđu i izađu iz vozila, a produžava im se i vreme provedeno u javnom prevozu", poručuju u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću.

Preduzeće podseća da je Zakonom o bezbednosti saobraćaja zabranjeno zaustavljanje ili parkiranje vozila na stajalištu za vozila javnog saobraćaja i na odstojanju, odnosno rastojanju manjem od 15 metara ispred i iza oznake na kolovozu kojim je stajalište označeno.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku