10.000 dinara po građaninu: Subvencije za kupovinu bicikala u Novom Sadu - sledi konkurs


Sa subvencijama se kreće uskoro, a građani će se rangirati na javnom pozivu po vremenu pristizanja njihove prijave

Subvencija za kupovinu bicikala u Novom Sadu, a koja će biti dodeljena građanima na osnovu javnog poziva, iznosiće 10.000 dinara po osobi.

Kako za 021.rs navode u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine, sa subvencijama se kreće uskoro, a građani će se rangirati na javnom pozivu po vremenu pristizanja njihove prijave.

Kako je već najavljeno, projekat dodele subvencija u ukupnom iznosu od osam miliona dinara sprovešće udruženje koje gradska komisija bude izabrala na konkursu. 

Svi detalji konkursa još uvek nisu poznati.

Do sada su održana dva okrugla stola sa predstavnicima Gradske uprave za zaštitu životne sredine i dvadesetak udruženja građana koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma. U ovom trenutku, nadležni ne mogu da preciziraju datum početka subvencionisanja nabavke bicikla, ali će biti, kako kažu za 021.rs, u najkraćem mogućem roku.

Da bi dobio subvenciju u iznosu od 10.000 dinara, građanin treba da ima prebivalište na teritoriji Novog Sada, što će dokazati kopijom lične karte. Jedan član iz porodice može dobiti sredstva po javnom pozivu i ne više njih, a članom porodičnog domaćinstva smatraju se supružnik i vanbračni partner, njihova deca, rođena u braku ili van njega, usvojena ili pastorčad, njihovi roditelji i lica koja su oni dužni po zakonu da izdržavaju, a koji zajedno stanuju sa učesnikom javnog poziva.

Građanin mora da ima dokaz o kupovini novog bicikla, sa datumom nakon objavljivanja konačne rang liste. Taj dokaz može da bude fiskalni račun sa gotovinskim računom na ime dobitnika subvencije, a građaninu će biti uplaćen novac na dinarski račun. Bicikl mora da bude kupljen na teritoriji Srbije, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Andrea Piacquadio, Pexels


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku