Za čist Dunav: NS sve bliže izgradnji Centralnog prečistača otpadnih voda - u planu da se obezbedi 140 miliona evra


- Imamo sjajne vesti iz Vlade Republike Srbije, a to je da smo ušli u međudržavni sporazum sa ino-finansijerima za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, ali i 90 km vodovodne i kanalizacione mreže u Novom Sadu. 

Zahvalјujući predsedniku države i Vladi, prvi put pričamo o realizaciji tog velikog i važnog projekta, a ne samo o tome kako nam je centralni prečistač otpadnih voda potreban. 

U te svrhe planirano je da za Novi Sad bude obezbeđeno 140 miliona evra. 

Sve pohvale JKP ''Vodovod i kanalizacija'' koji su bili dobro pripremlјeni sa projektima, a naš tim, u saradnji sa relevantnim ministarstvima, vodiće računa o tome da tehnologija i standardi prilikom izgradnje postrojenja budu na najvišem nivou i da konačno čuvamo naš Dunav – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom današnje posete Ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović i obilaska nove crpne stanice u Novom Sadu.

Kako je rekao gradonačelnik izgradnju te crpne stanice finansirao je Grad sa gotovo milijardu dinara kao najavu velikih komunalnih projekata koji se rade sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

- Nekoliko godina je trajala urbanistička rasprava gde će biti lokacija prečistača i određeno je da to bude u Petrovaradinu na lokaciji posle fabrike ''Pobeda''. 

Grad ove godine kreće u pribavlјanje kompletnog zemlјišta, odnosno u otkup parcela koje još nisu naše.


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade