Uvođenje savremenih zalivnih sistema: Dogovoreno finansiranje ozelenjavanja Futoškog i Limanskog parka


"Novi Sad nije samo ekonomija, razvoj i kultura, zato je vreme da uložimo novac i u ekologiju, za bolji život svih nas", objavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom instagram profilu nakon razgovora sa ministarkom zaštite životne sredine Irenom Vujović. 

Vučević ističe da su razmotrena brojna ekološka pitanja u vezi sa gradom Novim Sadom, posebno planiranje ozelenjavanja grada, a dogovoreno je finansiranje ozelenjavanja Futoškog i Limanskog parka, kao i dela Bulevara Mihajla Pupina, gde će Ministarstvo uložiti 90 miliona, grad Novi Sad 31,7 miliona, a JKP "Gradsko zelenilo" 1,4 miliona dinara. 

Na ovaj način rešićemo problem nastao sušenjem drveća, a Novosađani će dobiti lepši izgled ovih delova grada i zdraviju životnu sredinu, ističe gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Ministarka Irena Vujović izrazila je zadovolјstvo zbog kapitalnih projekata u oblasti zaštite životne sredine koji će biti realizovani u Novom Sadu.

-  U Novom Sadu je u prethodnih nekoliko godina uočen problem sušenja stabala, i zato smo, u saradnji sa rukovodstvom Grada, odlučili da reagujemo tako što ćemo sufinansirati projekte za uvođenje savremenih zalivnih sistema. Cilј kojem težimo i kojem smo posvećeni u ministarstvu koje vodim, jeste bolјi kvalitet života građana kroz stvaranje uslova za zdraviju životnu sredinu. 

Zato ćemo nastaviti da podržavamo projekte koji nas približavaju evropskim standardima. 

Još jedan značajan poduhvat u Novom Sadu, na kojem radimo, jeste izrada projektne dokumentacije za regionalni centar za upravlјanje otpadom, koji će obuhvatiti sedam opština – izjavila je resorna ministarka. Prema njenim rečima, Grad Novi Sad je ministarstvu prijavio i veći broj lokacija na kojima je potrebno uklanjanje divlјih deponija. Na sastanku je dogovoreno da se, po obavlјenom poslu pojača kontrola, kako jednom uklonjene deponije ne bi ponovo nastajale.

izvor: agencije, foto: NSinfo


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope