U Novom Sadu može da se rezerviše javni parking - za godinu dana 110.000 dinara


Iako je moguće već godinama, ovo nije česta praksa

Novosađani mogu da, kao fizička lica, rezervišu parking na bilo kom javnom parkiralištu u Novom Sadu, pod uslovom da dobiju dozvolu Gradske uprave za saobraćaj i plate odgovarajuću cenu parkiranja, što je za godinu dana skoro 110.000 dinara.

Iako je moguće već godinama, ovo nije česta praksa, zbog čega su se stanovnici Ulice Anđe Ranković iznenadili kada su nedavno videli da je jedno od parking mesta u ovoj ulici rezervisano za jednog stanara i to na njegovo lično ime.

Kako su ispričali za 021.rs, radi se javnom parkiralištu, koje nije pod naplatom i koriste ga svi, a osim nekoliko parking mesta za osobe sa invaliditetom, sve je slobodno, tako da ih je izenadilo kada su videli da je jedno parking mesto sada rezervisano za komšiju. Stanari za 021.rs kažu da su viđali po Gradu da je u zonama naplate poneko parking mesto rezervisano za pojedina preduzeća, ali da nisu do sada znali da građani takođe imaju mogućnost rezervacije.

Na samom parking mestu, koje je propisno obeleženo žutom bojom i slovom R, kao i saobraćajnim znakom navodi se da je rezervisano, svakog dana od 14 do 23 časa i da u ostalom vremenskom periodu svako može da ga koristi.

U Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve su za 021.rs naveli da je ovo parking mesto izdato u skladu sa odgovarajućim propisima i da ima još šest mesta na ovom parkingu koja se mogu rezervisati.

Parking rezerviše samo na osam časova dnevno, a cena parking mesta plaća se na dnevnom nivou.

Prema aktuelnom cenovniku, koji se naplaćuje preko JKP "Parking servis", za godinu dana je cena skoro 110.000 dinara, odnosno 297 dinara dnevno. Ovo je najniža cena, a ukoliko neko zakupi u crvenoj zoni u centru košta 693 dinara po satu, odnosno godinu dana skoro 253.000 dinara.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku