U gradnju novog parka do sada investirano oko 150 miliona dinara - dva mostića preko već izgrađene velike fontane...


Druga faza uređivanja parka trebalo bi da bude završena za sedam meseci

Nakon što su na tenderu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije krajem prethodne godine odabrani izvođači za drugu fazu uređenja parka kod Ranžirne stanice, nedavno su nastavljeni radovi na prostoru između Novog naselja i Detelinare. 

Bageri i buldožeri su na terenu, počelo je obeležavanje trasa budućih staza, te su postavljeni kočići i iskopani plitki rovovi, a na nekim delovima, radnici su počeli da nasipaju tucanik i pesak. 

Severno od Ranžirne stanice i Ulice Radomira Raše Radujkova, planiran je park pravougaonog oblika, površine oko 3,49 hektara. 

Taj prostor stazama je podeljen na nekoliko celina, sa sadržajima koji su namenjeni različitim grupama korisnika. 

Projektom je predviđena izgradnja dva igrališta, za decu mlađeg i starijeg uzrasta, kao i teretane na otvorenom za odrasle. 

U gradnju parka kod Ranžirne stanice do sada je investirano oko 150 miliona dinara, dok će za drugu fazu radova biti izdvojeno još oko 87,5 miliona, odnosno 121,5 miliona s PDV-om. 

Nastavak radova poveren je firmi „Graditelj NS”, koja je bila zadužena i za prvu fazu. 

Druga faza uređivanja parka trebalo bi da bude završena za sedam meseci, odnosno 210 kalendarskih dana, a u tom periodu odgovorni izvođači bi trebalo da iznivelišu teren i postave behaton na više od 5.000 kvadratnih metara pešačkih staza. 

Preko već izgrađene velike fontane, biće napravljena dva mostića, a preostala je i gradnja dve manje fontane, kao i postavljanje odgovarajućih česmi i urbanog mobilijara, poput klupa, držača za bicikle, korpi za otpatke. 

Osim toga, neophodno je postaviti i cevovod za sistem za navodnjavanje, kao i raskrčiti teren i ukloniti rastinje i stara stabla, te urediti i opremiti dečje igralište, teren za boćanje...

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, Nikolaj Erema, Pexels


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope