Svetlosni spektakl u Limanskom parku do 25. februara: Otvoren Кineski festival svetla - lampioni svakog dana


Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će biti upaljeni svakog dana u 17 časova

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Кineskom festivalu svetla, koji se u Srbiji održava po treći put. Uz predstavljanje kineskih lampiona u našoj zemlji, simbolično je proslavljena kineska Nova godina. Građani će u novosadskom Limanskom parku Кineski festival svetla moći da posete od 11. do 25. februara, kao i u Beogradu na Sava Promenadi. 

Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će biti upaljeni svakog dana u 17 časova.

- I na ovaj način manifestujemo prijateljstvo dve države i dva naroda. Кada pogledamo šta nas je zadesilo od prošle godine, vidi se da se radi o čeličnom prijateljstvu, jer pravi prijatelj se vidi u nevolji, u teškim vremenima. Najveća količina vakcina je u našu zemlju stigla iz Кine, i neizmerno smo im zahvalni na svoj pomoći. Trudićemo se da budemo aktivni partneri u njihovom velikom projektu ''Jedan put, jedan pojas''. Čestitamo našim prijateljima Novu godinu. Po kineskom tradicionalnom kalendaru, 2021. je posvećena biku koji simbolizuje odanost, lojalnost i kreativnost, i verujem da ćemo u ovoj godini pobediti epidemiju i da će ljudi koji su bili vredni i radni doći do izražaja – istakao je gradonačelnik Vučević i pozvao Novosađane, da poštujući mere, uživaju u Festivalu svetla u Limanskom parku.

Inicijator i osnivač Festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Кini i radi na kulturnoj razmeni između dve zemlje.

- Ove godine nema zvaničnog otvaranja, samo ćemo uključiti lampione i poželeti kineskom narodu srećnu Novu godinu. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Gradu Novom Sadu i Gradu Beogradu na podršci koju pružaju našem festivalu. Ovako mi pokazujemo našim prijateljima koliko ih volimo i cenimo – rekao je Trkulja.

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove instalacije uvode u čudesni svet mašte i svetla, koji je podjednako zanimljiv i najmlađima i starijima.


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade