Supernova pametna klupa za novosadske osnovce - punjač, internet, edukacija... zahvaljujući solarnoj energiji


Učenici novosadske osnovne škole "Đorđe Natošević" od sada će na raspolaganju imati pametnu klupu koja, pored mogućnosti punjenja telefona, nudi pristup internetu i informisanje o aktuelnostima i rasporedu nastave.

Inovativne klupe dodeljuju se kao nagrada za izvanredan uspeh đaka u okviru projekta "Pametne klupe za osnovne škole" koji je pokrenut od strane Ministarstva prosvete u saradnji sa kompanijom "Strawberry energy".

Direktor O.Š. "Đorđe Natošević" Nedeljko Đorđić rekao je da je pametna klupa namenjena kreativnim i vrednim đacima, koji su, uz podršku nastavnika i roditelja, uspeli da i u vanrednim okolnostima uspešno uče i napreduju.

"Multifunkcionalnost pametne klupe obećava da će doprineti razvoju digitalnih kompetencija naših učenika, komunikaciji i saradnji, što može samo poboljšati izuzetne obrazovno-vaspitne rezultate koje škola postiže", poručio je Đorđić,

Rukovodilac Školske uprave Novi Sad Milana Grujina rekla je da će pametna klupa služiti svim učenicima i onima koji žele da unaprede svoje digitalne kompetencije i usvoje znanja, neophodna za budućnost.

PR menadžer kablovskog operatora Supernove Ivana Bajović, zahvaljujući kojoj je obezbeđena pametna klupa za novosadske osnovce, istakla je da je cilj da se mladima obezbedi kvalitetno obrazovanje u digitalnom okruženju, koje će ih inspirisati da i sami pomeraju granice.

Supernova pametna klupa, zahvaljujući solarnoj energiji učenicima omogućava pristup edukativnoj platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima.

U okviru projekta "Pametne klupe za osnovne škole" od novembra prošle godine klupe su dobili osnovci u Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu, dok će u narednom periodu biti realizovane donacije za preostalih osam od ukupno jedanaest odabranih škola u Srbiji, navodi se u saopštenju.

izvor: Tanjug, agencije, foto: Tofros.com, Pexels


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade