Programersko takmičenje “Artificial Intelligence Battle Ground” 11. i 12. marta u Novom Sadu


Udruženje studenata tehnike Evrope BEST - BEST Novi Sad (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada, organizuje programersko takmičenje “Artificial Intelligence Battle Ground”. Takmičenje AIBG u Novom Sadu će biti održano 11. i 12. marta 2021. godine u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta u skladu sa svim merama prevencije širenja virusa Covid-19. 

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada je neprofitna, apolitična studentska organizacija. Novosadski ogranak međunarodnog udruženja studenata tehnike Evrope – BEST je jedan od 95 lokalnih BEST grupa, koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 32 države širom Evrope.

AIBG (Artificial Intelligence BattleGround) je programersko timsko takmičenje iz oblasti veštačke inteligencije. Timovi od po 3 ili 4 člana imaju 20 sati za osmišljavanje sopstvenih modela i algoritama kao i implementaciju koda koristeći programske jezike: C++, C#, Python, Java ili JavaScript. 

Nakon 20-časovnog maratona, uslediće nadmetanje rešenja timova. Izazov za takmičare biće da primene stečeno znanje za osmišljavanje i realizaciju pametnog modela koji će biti u mogućnosti da se samostalno takmiči u prezentovanom zadatku tj. igrici. Modeli će biti testirani putem međusobnog nadmetanja. Svi učesnici pre samog takmičenja dobijaju dokument sa definisanim pravilima i API-em igre. Pobednički tim očekuje novčani iznos od 60.000 dinara, dok su za 2. i 3. mesto obezbeđene vredne robne nagrade. Naš projekat je podržan od strane fakulteta u Novom Sadu, kao i prestižnih kompanija Nordeus, HTEC Group i Eryce, navodi se u sapopštenju.

Pravila takmičenja i prijava za učešće se nalazi na sajtu: aibg.bestns.org.rs 


Više informacija možete naći na društvenim mrežama:

facebook.com/BEST.Novi.Sad 

bestns.org.rs

instagram.com/best_novi_sad 


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade